Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Manifest de la Bistrița pentru susținerea justiției și a statului de drept

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mitingul de solidaritate cu magistrații, organizat duminică seara de Asociația Bistrița Civică  în Piața Petru Rareș a adunat zeci de oameni, care  au adoptat un manifest pentru susținerea statului de drept. Acesta a fost citit la portavoce de președintele Asociației Bistrița Civică, Adrian Florin Chereji.

Manifestul care-și afirmă din start solidaritatea cu magistrați solicită în primul rând ”retragerea Ordonanței 7/2019 care îngrădește independența Justiției și încearcă subordonarea politică.”. Apoi, manifestul cere  factorilor politici încetarea atacurilor la adresa statului de drept și a independenței magistraților  pentru că ”România este şi trebuie să rămână stat membru al Uniunii Europeneşi al Consiliului Europei, iar nu un teritoriu al corupţiei şi fărădelegii”,.

Documentul adoptat la Bistrița solicită și ”consultarea reală a corpului magistraţilor cu privire la pachetele legislative care vizează activitatealor, prin AdunărileGenerale din cadru linstanţelor şi parchetelor. Consiliul Superior al Magistraturii nu reprezintă magistratura dacă ignoră punctul de vedere al miilor de magistraţi români. Propunerile legislative ale Consiliului Superior al Magistraturii nu pot fi promovate netransparent şi nu pot reprezenta voinţa a 5-6 membri. Solicităm consultarea reală a societăţii civile, ale cărei reacţii trebuie să fie avute în vedere în cadrul dezbaterilor legislative.”

Nu în ultimul rând manifestul cere ministrului justiției să se abțină de la acțiuni care intimidează procurorii și afectează statul de drept iar magistraților le recomandă să fie vigilenți în păstrarea deontologiei profesionale.

Cer încetarea atacurilor la adresa presei și societății civile

Protestatarii de la Bistrița au solicitări și pentru Guvern și Parlament, cărora le cer săcoopereze cu Comisia Europeană, Parlamentul European , cu Comisia de la Veneția, în toate acțiunile care privesc consolidarea statului de drept și să înceteze cu dezinformarea partenerilor europeni ai țării.

Printre punctele manifestului de la Bistrița din 3 martie 2019 se numără și încetarea atacurilor la adresa libertății mass-media și aservirii acesteia, dar și încetarea presiunilor și intimidărilor la adresa societății civile.

Foto: propolitica.ro

 

 

Share.

About Author

4 comentarii

  1. Am observat ca PNL-istii, PMP-istii, Hastag-ii sau USR-istii… nu se duc acolo unde actiunile de protest sunt inregistrate si autorizate, ca sa nu poarte raspunderea in eventualitatea unei ” batute de pe Somes ” , desi vaneaza si speculeaza orice ocazie de protest a cuiva fata de anumite nemultumiri sociale … si dintr-odata ” iubesc si sprijina ” pe toata lumea care le ingaduie, ca impreuna cu ei sa ” urle si ei in drum “… ca ” lupii infometati pe dealuri ” ! ! !

Lasă un comentariu