Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Luare de poziție în Parlament de la un deputat bistrițean pentru ministrul care butona telefonul în timp ce militarii bistrițeni îi dădeau onorul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca i-a cerut ministrului apărării Gabriel Leș să-și ceară scuze militarilor bistrițeni pentru lipsa de respect de care a dat dovadă la ceremonia de repatriere a contingentului din Afganistan când  a fost surprins de fotoreporteri butonând telefonul mobil în timp ce soldații îi dădeau onorul.

”I-am solicitat astăzi, în Parlament, ministrului Apărării Naționale să își ceară scuze față de militarii bistrițeni. Consider că Gabriel Leș a dat dovadă de lipsă de respect față de angajații MApN din Bistrița atunci când, în timpul defilării militarilor, în loc să țină mâna la piept, în dreptul inimii, a preferat să se uite la telefonul mobil ” scris Ionuț Simionca pe facebook. Deputatul PMP a folosit momentul interpelărilor din Parlament pentru a-i cere lui Gabriel Leș să-și ceară scuze:  ”Eu ca reprezentant si bistrițenilor am un mesaj clar: domnule ministru, vă spun că respectul se câștigă. nu se cuvine. Iar prin gestul dvs prin care i-ați ignorat pe militarii bistrițeni și drapelul lor de luptă arată careeste adevărata dvs părere pe care o aveti pt cei care-i conduceti. Vă rog sa îndreptați greșeala de la Bistrița și să vă cereți scuze față de militarii care au stat mai bine de 6 luni în Afganistan și au luptat pentru țara noastră!” i-a transmis Simionca ministrului aflat la cel de-al doilea mandat de ministru al apărării.

Ce justificare are ministrul Leș

De altfel, astăzi Leș, după un val de critici la adresa sa, după ce imaginea în care este surprins de fotoreporter de la Bistrițeanul îl arată preocupat de telefon, în loc să răspundă salutului militarilor în defilare, si-a cerut astăzi scuze: „Îmi asum greşeala. A fost un moment de neatenţie. Sună întruna telefonul şi am vrut să văd despre ce era vorba. Au fost 5 secunde de neatenţie”, a spus Gabriel Leş la B1TV.
Interesant este că nici măcar în fotografiile oficiale postate pe site-ul Ministerului Apărării ministrul Leș nu schițează nicio formă de salut, așa cum fac ceilalți oficiali civili prezenți la ceremonie. Astfel în timp toți ceilalți au o mână pusă în dreptul inimii în timpul defilărilor soldaților  Leș se mulțumește să stea cu mâinile pe lângă corp. (foto Mapn)

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius - plutonier adjutant in rezerva în

    Pe vremea mea ARMATA suplinea cu succes instruirea celor 7 ani de acasa pe care unii nu o aveau. In scurt timp erai adus pe calea cea buna . Acest unflat(coios) de politruc numit de ciuma rosie nu are cum sa admire si sa iubeasca ostasii, decat propria sambrie militara din buzunarul personal. DEMISIA !

  2. Pai pe ” asta”-l durea fix in “galoane ” sau in ” epoleti ” ! Probabil ca i-au promis ca-l vor face macar caporal, cum a fost si pe vremea cand pe Ion Oltean Basescu l-a facut ” caporal-colonel ” ( adica un nou grad militar de tip politic ) !

Lasă un comentariu