Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum gândesc traficanții de carne vie? Un experiment inedit la Penitenciarul Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Penitenciarul Bistrița a fost miercuri locul unui lecții -experiment desfășurat sub supravegherea polițiștilor de la prevenirea criminalității din Inspectoratul Județean de Poliție. Pentru că lecțiile teoretice și prelegerile din sălile de clase nu prea au efect asupra adolescenților polițiștii au apelat la un experiment de tip ”carte vie” atunci când au dorit să atragă atenția asupra percolului traficului de carne vie.

25 de tinere de la licee din Bistrița, însoțite de polițiști au avut ocazia să afle cum funcționează mintea traficanților de persoane, cum gândesc și cum își atrag și racolează victimele, direct de la infractori. Doi dintre condamnații pentru trafic de persoane din Penitenciarul Bistrița, respectiv trafic de minori au acceptat să facă parte din experimentul cărților vii și să-și relateze experiențele care i-au trimis în spatele gratiilor.

Cele mai bune lecții, le învățăm din experiențele oamenilor, fie că sunt frumoase sau nu. Miercuri 25 de adolescente, din Bistrița Năsăud, au avut ocazia să afle cum gândesc infractorii, în cadrul unui experiment de tip “Carte-vie” a consemnat pagina de facebook ”Prevenirea Criminalității” a Poliției Române experimentul din Penitenciarul Bistrița.

Lecția experiment s-a desfășurat  în cadrul campaniei de prevenire a victimizării femeii, ,,Femeia-informată și protejată“, campanie care a mai inclus la nivelul IJP Bistrița-Năsăud întâlniri cu reprezentanți ai ONG-urilor cu experiență în protejarea victimelor violenței casnice , dar și evenimente artistice cu aceeași tematică.

Share.

About Author

Lasă un comentariu