Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Radu Moldovan a văzut roșu când a auzit într-o conferință de presă cuvintele ”campanie anticorupție”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Expresia ”campanie anticorupție” dintr-o întrebare adresată de un jurnalist într-o conferință de presă l-a scos pur și simplu din sărite pe președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.  ”Noi, în ţara asta frumoasă, altceva în afară de corupţie ştim să facem?” a fost una din replicile din discursul pe care șeful județean al PSD s-a apucat să-l țină jurnaliștilor invitați să asiste la o conferință de presă dedicată bilanțului  Spitalului Județean de Urgență.

Jurnalistul care i-a provocat o reacția nervoasă  președintelui Consiliului Județean și al PSD a întrebat dacă nu ar trebui făcute campanii  în instituții publice împotriva corupției. Răspunsul lui Radu Moldovan a fost o lungă tiradă în care a amestecat-o pe Kovesi, frumusețile României și pe cei care vorbesc urât țara în exterior ”Ştiţi vreun caz concret în care vreun angajat din vreo instituţie publică a cerut cuiva ceva? Vă rog frumos, nu faceţi dumneavoastră public, daţi-mi mie lucrurile acestea şi vă spun că eu că personal o să îi fac plângere acelui om. Dar să ne apucăm noi să ne turnăm lături în cap acum, că hai să mai facem nişte campanii anticorupţie? Nu suntem sătui de dezbaterile cu Kovesi, de un an? Noi, în ţara asta frumoasă, altceva în afară de corupţie ştim să facem? În ţara asta, altcineva în afară de Kovesi mai trăieşte cineva? Mai trebuie să facem drumuri, alte lucruri. Pe cuvântul meu, suntem într-o zonă profund greşită. Domnule, absolut oricine încalcă legea trebuie să plătească, dar haideţi să nu ne apucăm noi să ne turnăm lături în cap, că au grijă alţii să vorbească foarte urât de ţara aceasta”

Bannere anticorupție prin oraș? În niciun caz.

Moldovan a intrebat ironic și dacă jurnaliștii nu ar vrea cumva bannere în tot orașul și vopsirea pomilor cu mesaje anticorupție: ” Nu sunt de acord să facem circ. Dar nu vreţi să punem nişte bannere în tot oraşul, să vopsim toţi pomii anticorupţie? Păi corupţia are două părţi: unul care dă şi unul care ia. Hai să îl ascultăm cu atenţie pe Lazany: ia, nu mai oferiţi la nimeni nimic, că nu aveţi nicio obligaţie”, și-a încheiat răspunsul dus pe un ton ridicat  Radu Moldovan. Înaintea președintelui C.J directorul Spitalului Județean , Gabriel Lazany a cerut public pacienților să nu mai încerce să ofere mită sau diverse atenții medicilor spitalului.

Șeful de la C.J  a mai spus că nu ar fi de acord să susțină evenimente sau conferințe publice pe tema anticorupției, însă ar susține campanii de informare cu privire la instituțiile sau telefoanele la care pot apela cetățenii în situația în care li se condiționează actul medical de oferirea de sume de bani.

Share.

About Author

Lasă un comentariu