Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița continuă campania ”utilaje de deszăpezire plătite și pentru repaus”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Useriștii bistrițeni continuă campania de dezvăluiri legate de modul în care municipalitatea bistrițeană a făcut dezăpezirea în ultimii ani. După ce au solicitat în virtutea legii accesului la informațiile publice detalii despre utilajele folosite din parcul propriu sau închiriate de la alte societăți comerciale, cei din USR au ajuns la concluzia că multe dintre acestea au fost plătite inclusiv pentru perioada în care au stat.

Studiind documentele cei din USR Bistrița au ajuns la concluzia că multe utilaje au lucrat câteva ore, iar unul singur are zero ore de funcționare, dar chiria  a fost plătită: ”Primăria municipiului Bistrița, având în dotare parc propriu de utilaje pentru deszăpezire, a contractat de la terți, în decursul anilor 2017 și 2018, un număr mare de utilaje, care, conform tabelului de “funcționare”, au înregistrat multe ore de…. staționare. Sunt înregistrate chiar și utilaje care NU au funcționat nici măcar o oră, dar au fost plătite regește. În total, peste 400.000 RON, bani publici, au fost decontați pentru staționare. Informațiile nu erau publicate pe site-ul instituției!”  precizează într-un comunicat de presă semnat de președintele Călin Stan,USR Bistrița.

Useriștii nu au fost mulțumiți cu răspunsurile oficiale și cer detaliat cifre pentru  fiecare dintre cele 22 de utilaje care au fost utilizate în 2017 și 2018 la deszăpezire : ”Deși au menționat existența a 22 de utilaje în parcul propriu al Primăriei mun. Bistrița, în răspunsul primit de la reprezentanții primăriei, atașat prezentului comunicat, nu se precizează detaliile de funcționare / staționare pentru acestea, motiv pentru care, în temeiul legii 544/2001 act. 2016, privind informațiile publice, am cerut clarificarea acestor aspecte” mai scrie USR Bistrița.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu