Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR și PLUS atacă la instanța suprema decizia BEC de a nu-i lăsa să candideze ca alianță. Cum explică un membru USR BN absurdul situației

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Conducerile USR și PLUS au anunțat că vor face apel la instanța supremă la decizia de astăzi a Biroului Electoral Central de a respinge înregistrarea Alianței USR -PLUS la alegerile europarlamentare.

Ce a invocat BEC-ul

Contestația Alianței USR-PLUS  la decizia BEC va fi depusă în termen de 24 de ore la Înalta Curte de Casație, au declarat pentru Bistrița Express surse din USR. Potrivit acestora legislația impune un termen de urgență de 24 de ore pentru judecarea unei astfel de cauze. BEC și-a justificat decizia prin faptul că în registrul partidelor ținut la Tribunalul București nici Dan Barna și nici Dacian Cioloș nu sunt oficiali președinții partidelor lor. Acesta in pofida faptului că USR a cerut încă din 2017  înlocuirea lui Nicușor Dan în actele oficiale și de câteva luni și PLUS-ul înlocuirea avocatei care a inscris partidul, Raluca Deneș, cu președintele ales Dacian Cioloș.

În cazul USR, înscrierea lui Dan Barna a fost contestată succesiv de diferite persoane și deși de fiecare dată partidul a câștigat, Tribunalul București nu a validat totuși nici până acum înscrierea lui Dan Barna în locul lui Nicușor Dan. Bizar este că astăzi Tribunalul București ar fi trebuit să se pronunțe definitiv în această chestiune, dar a amânat decizia.

”E prima dată după 1989 când o alianță, care în sondaje are peste 20 % este împiedicată să candideze” a spus la cald Dacian Cioloș, imediat după aflarea deciziei BEC.

La rândul său Dan Barna a declarat pentru Europa FM: ” vedem ce se întamplă când România nu reacționează la timp împotriva abuzului statului de drept ”.

Situația explicată pe înțelesul tuturor de un membru USR BN

”După interpretarea asta a BEC dacă un partid rămâne fără președinte, il părăsește înainte de alegeri, partidul ala nu mai poate candida în alegeri? Pentru că oricând se găsesc câțiva colegi care să conteste la Tribunal o nouă numire. E o decizie profund abuzivă.” a explicat întreaga situație  Mihai Bălan, membru fondator al USR Bistrița-Năsăud.

De altfel acesta a sintetizat absurdul întregii  situații pe facebook cu un exemplu ipotetic: ” După logica BEC de azi, dacă Dragnea își dă demisia, pleacă în Brazilia cu Irina, și partidul o alege pe Veo președinte, și nea’ Ionel, membru PSD din Râscăuții de Deal, contestă alegerea noului președinte, până la soluționarea cauzei de către instanță, adică vreo 2 ani, PSD nu poate candida la alegeri?” 

Sursa foto: Timpolis.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu