Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Turcescu: ”Dacă în continuare România va trimite analfabeți funcționali la Bruxelles ne-am ras”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Robert Turcescu a atras atenția, într-o conferință de presă la Bistrița că România nu își mai poate permite să trimită diletanți  sau și mai rău analfabeți funcționali în Parlamentul European, în condițiile în care contextul geo-strategic este mai sensibil acum decât a fost vreodată în ultimii 20 de ani:

”Viitorul Parlament European  va avea de făcut față unor mari provocări: Uniunea Europeană a viitorului imediat va fi o uniune pline de frământări, va fi o Uniune Europeană care se bate deja din perspectivă economică cu Statele Unite, va simți presiunea din ce în ce mai mare, crescândă a Chinei, din perspectivă economică și a Rusiei din perspectiva cursei înarmărilor. Va fi extrem de complicat să mai vorbim de o UE care a huzurit și care  a și adus prosperitate economică în cât mai multe state. Dar astăzi și în viitorul apropiat UE va avea de dat niște examene foarte grele. În acest context viitorul PE, oamenii care vor conduce viitoarea Comisie Europeană, vor avea de făcut față unui extraordinar val de euroscepticism și unei Europe cu mai multe viteze, nu doar cu două”  a spus  Robert Turcescu întrebându-se cum ar putea, o Românie reprezentată de o mare parte dintre cei care o reprezintă la Bruxelles sau la vârful Executivului român, să facă față unor asemenea provocări.  ”Unde se va poziționa România într-o asemenea Europă dacă în PE vom avea din nou parte de personaje urcate pe listă din categoria Viorica Dăncilă, madam Țapardel de la PSD și alții din aceeași categorie? Cine a auzit de ei vreodată? I-ați auzit vreodată luînd cuvântul în Parlamentul European și vorbind, nu cu țâfnă despre ce se întâmplă în România, și cum, vezi Doamne, România este pusă la colț, ci despre probleme reale cu care se confruntă Europa . Nu, pentru că au fost muți ca niște pești, pentru că sunt niște analfabeți funcționali, niște oameni care au fost aruncați pe o listă ți timp de 5 ani de zile ei ca eurodeputați n-au făcut mai nimic. Dacă în continuare România va trimite astfel de personaje la Bruxelles, în Parlamentul European, ne-am ras, oameni buni. Gândiți-va  politică noastră externă cu Meleșcanu. Nu suntem nici măcar reacțivi, nu să fim proactivi, suntem pur și simplu blegi.”

”Dancilă, Orlando și Daea nu înțeleg nimic din ce se întâmplă cu România”

Fostul moderator de televiziune i-a îndemnat pe români nu doar să nu accepte în fruntea statului sau ca reprezentanți ai lor oameni de o calitate îndoielnică dar să se și implice activ în politică: ” De fapt  oameni aceștia : de la Viorică Dăncilă, la Daea, Orlando la finanțe, sau Cuc la transporturi nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă în și cu România. Ei trăiesc în bula lor politică, în care sunt pupați și pe o parte și pe alta de admiratorii lor din partid, mulți dintre ei interesați să obțină niște sinecuri, fie ca e vorba de posturi, fie ca e vorba de indemnizații, fie ca e vorba de pensii speciale. Despre asta vorbim în acest moment. În această situație se află astăzi România. Din punctul asta de vedere observ tot mai nou necesitatea de a avea oameni noi în politică. … Îi îndemn pe toți oameni să se implice în politică. Dar dacă implicare alor în politica înseamnă să vâneze la rândul lor niște sinecuri, dacă implicarea înseamnă niște personaje politice de care nu auzise nici naiba până acum 2 ani de zile, cum e Viorica Dăncilă care era pitita undeva în interiorul Parlamentului European și nimeni nu știa că există și a scos-o la suprafață Dragnea punând-o prim ministru, ei bine în condițiile acestea spunem: nu, nu avem nevoie de astfel de personaje.

Băsescu, ridicat pe piedestal. Nu e clar însă daca va candida.

Turcescu susține și că PMP și România ar avea nevoie de un om de calibrul lui Traian Băsescu în Parlamentul European, într-un context atât de complicat  însă atât el cât și Eugen Tomac, șeful său de partid, recunosc că nu e clar dacă fostul șef al statului va candid la europarlamentare: ”Cel mai mare om politic pe care l-a avut România, și asta nu de ieri de azi, este Traian Băsescu. Adversarii lui politici , oricat ar fi de impătimiți în a-l contesta în diferite situații, admit, scrâșnind din dinți: ” da domnule, n-ai ce sa-i faci. Basescu este cel mai bun. Pentru că este. Pentru România o șansă extraordinară ar fi să-l aibă pe Traian Băsescu în Parlamentul european. Un Parlament European care va avea de făcut față unor mari provocări”. Traian Băsescu însă nu a făcut încă  anunțul mult așteptat, și potrivit președintelui PMP  Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca mai are timp până în 27 martie, când trebuie depuse listele, să ia o decizie.

Cât despre ceea ce va trimite în Parlamentul de la Bruxelles România e, potrivit deputatului Robert Turcescu ”acum ori niciodată” : ”E vremea cât mai devreme cu putință, dacă se poate mâine să scăpăm pur și simplu de această gașcă de analfabeți funcționali și de golani din fruntea României. Primul pas care trebuie să-l facem cu toții e ca la aceste alegeri europarlamentare  sa tragem o palmă usturătoare PSD ALDE. Votul să arate că românii nu mai admit ca în fruntea țării să mai fie această alianță toxicî. Din această perspectivă alegerile europarlamentare vor avea o reverberație extraordinar de puternică și în plan intern, pentru că urmează alegerile prezidențiale, locale și apoi generale. Să sperăm că de PSD vom auzi cât mai puțin după”, a mai spus Robert Turcescu.

Turcescu a participat la Bistrița alături de președintele PMP Eugen Tomac, deputatul Ionuț Simionca, președinte PMP Bistrița-Năsăud alături de prinvicepreședintele PMP BN, Caius Cîrcu la o conferință de presă, iar vineri seara sunt așteptați să sărbătorească 8 martie alături de filiala bistrițeană a PMP.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu