Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPATE: Trafic feroviar blocat complet mai bine de o oră în Bistrița-Năsăud după deraierea acceleratului Sighetul Marmației -București la Coșbuc. Vagonul repus pe șine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE 00,12: Vagonul trenului accelerat R4126, care a deraiat vineri seara la Coșbuc  a fost repus pe șine după miezul nopții, a anunțat Comitetul Județean pentru situații de Urgență Bistrița-Năsăud. De la ora producerii accidentului, în jur de 21,30 echipele de intervenții au lucrat în continuu pentru restabilirea circulației și repunerea pe șine a vagonului deraiat (Foto)

Știrea inițială: Trenul accelerat Sighetu Marmației – București Nord a deraiat vineri seara,  în jurul orelor 21,30 în localitatea Coșbuc, când  locomotiva și primul vagon (prima osie) au sărit de pe șină  la trecerea peste drumul național 17, a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență BN. Circulația a fost restabilită pe un sens  în jurul orelor 23,00, pe cel de-al doilea lucrând echipajul de descarcerare grea. Poliția rutieră asigură fluidizarea traficului rutier, a anunțat la 22,55 CJSU BN.

Niciun călător nu a fost rănit în urma accidentului iar SNCFR a anunțat că cei 20 de călători din trenul R 4126 urmau să fie preluați pentru transbordare cu microbuzele până la stația Beclean pe Someș : ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coșbuc și Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun. La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă” a anunță CFR SA prin purtătorul de cuvânt Oana Brânzan.

„ La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în același comunicat de presă.

 

Foto: ISU Bistrița-Năsăud

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu