Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De ce crede Ioan Turc că a făcut bine președintele atunci când a respins bugetul pe 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud,  a prezentat vineri trei motive pentru care, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis a procedat bine atunci când nu a promulgat legea bugetului pe 2019. Turc crede că, la cum arăta bugetul ajuns la Cotroceni cu trei luni întârziere,  președintele României nu avea cum să-l promulge.

”PSD îl acuză pe președintele Iohannis de toate relele posibile. Președintele e vinovat pentru faptul că România nu are deja buget. Cu toate că deja ar trebui să ne gândim la bugetul pe 2020, România încă nu are buget cu toate că a trecut un trimestru din anul în curs. Preşedintele este un om politic responsabil şi preşedintele nu avea cum să promulge bugetul propus de PSD-ALDE.” a spus președintele PNL Bistrița-Năsăud. El a enumerat și care sunt cele trei motive pentru care bugetul pe 2019 era de nepromulgat: un prim motiv ar fi modul în care Guvernul a transferat plata îndemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități și a sistenților personali, fără plasă de siguranță pentru administrațiile locale:  ”În primul rând, plata indemnizaţiilor lunare şi plata asistenţilor personali a fost mutată către autorităţile publice locale. De unde spune PSD spune că se va face această plată din mărirea cotei pe impozitele pe venit. Este vorba despre oameni cu grad de handicap I, care au o indemnizaţie de 640 lei şi de însoţitorii acestora, care primesc un venit de circa 1500 lei. Până acum, 90% din acest efort financiar se afla în sarcina Guvernului, doar 10% trebuia asigurat de autorităţile locale. Acum a trecut 100% la autorităţile locale. Eu pot să înţeleg că un oraş mare, cu o economie dezvoltată, poate, din mărirea cotei din impozitul pe venit, să asigure această sursă extrem de importantă pentru oameni aflaţi în situaţii vulnerabile, dar mă întreb ce o să facă Silivaşu de Câmpie, Miceştii de Câmpie, ce o să facă oraşe care se află pe buza prăpastiei, ce o să facă comune mici, paupere care nu sunt în stare din resursa proprie nici să-şi plătească curentul. iluminatul public. E o intrebare la care PSD nu a răspuns.  De aceea este un motiv pentru care preşedintele Iohannis nu a promulgat bugetul”, a precizat Turc.

Liderul liberal a avansat apoi ca un al doilea motiv taxele și penalitățile pentru mediul de afaceri trecute în proiectul de buget cu o creștere exagerată: ”în al doilea rând PSD-ALDE este decis „să se caţere cu picioarele pe oameni şi pe mediul de afaceri”, asta pentru că-şi propune să-şi crească veniturile din penalităţi şi amenzi cu 37% din valorificarea bunurilor confiscate cu 529% sau din taxe pe veniturile din bunuri, pe activităţi, cu 257%?  „Priviţi cum într-o economie pe care ei declară că duduie, de fapt, duduie amenzile, penalităţile şi valoarea prognozată din vânzarea bunurilor confiscate”.

Un al treilea motiv invocat de președintele PNL  B-N ar fi amânarea creşterii pensiilor, cu toate cu legea ar obliga Guvernul să le mărească cu 9%de la 1 ianuarie. În realitate o vot face abia din 1 septembrie 2019:  „guvernul socialist i-a văduvit pe pensionari de importante venituri”.

Turc a avut și un mesaj pentru cei nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în politică: să intre în partide, indiferent unde și să se implice în viața politică:   „Așadar am un mesaj pentru oamenii care resimt ce se întâmplă în această ţară: haideţi în politică, intraţi în partide. Nu vom schimba nici oraşul şi nici ţara criticând pe la colţuri sau la un ceai un weekend. Politica se face în partide. Intraţi în ce partid vă place, implicaţi-vă civic! Uşile PNL sunt larg deschise, vom avea şi o campanie de conştientizare a importanţei participării la viaţa publică. Voi face public şi numărul meu de telefon, pe pagina de facebook şi pe pagina PNL. Nu există loc de compromis, mai ales astăzi”, a mai spus Ioan Turc.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu