Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean cere demisia ministrului Cuc după deraierea la Coșbuc a unui tren regio

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca consideră că incompetența guvernanților care nu-au fost în stare să modernizeze infrastructura CFR pune în pericol viața celor care călătoresc cu trenul, iar cele trei incidente de săptămâna trecută, când trei trenuri au deraiat din cauza infrastructurii neîntreținute, ultimul  la Coșbuc, o demonstrează cu prisosință.

Simionca deplânge faptul că mersul cu trenul a ajuns în România un fel de participare la Exatlon: „După ce trei trenuri au deraiat într-o singură săptămână, e clar că CFR călători îi supune pe pasageri la probe ce le pun la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și rezistența psihică”, spune acesta făcând trimitere la accidentul de la Coșbuc de vineri seara când trenul regio Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord a sărit de pe șine  în localitatea Coşbuc din judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar la trecerea la nivel cu DN 17C, care leagă Maramureşul de Bistriţa.

Ionuț Simionca atrage atenția că în acest moment pericolul este peste tot, în condițiile în care „avem peste 1.000 km restrictionați și sunt puncte unde trenurile trebuie să încetinească chiar și până la 5 km/h ca să nu deraieze. În plus, 75% din șine, 65% din poduri și 50% din terasamente au durata de viață expirată și au nevoie urgentă de reparații capitale”. În aceste condiții demisia ministrului Cuc, cel reinstalat acum două săptămâni în fruntea Ministerului Transporturilor, ar fi obligatorie, în opinia deputatului PMP.

Guvernul PSD-ALDE a devenit o adevărată amenințare la adresa securității fizice a românilor. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu a reușit nici să îl trezească, nici să îl demită pe Leon Bărbulescu, directorul CFR Călători, acum o săptămână, când două trenuri cu călători au sărit de pe șine la Arad și Brașov, astfel că inevitabilul s-a produs: a deraiat încă un tren cu pasageri în Bistrița-Năsăud. Se impune demisia ministrului Cuc, astfel încât să nu ajungem să vorbim de pierderi de vieți omenești în transportul de persoane pe căile ferate din România, spune Simionca într-un comunicat de presă.

Între timp Cuc l-a demis sâmbătă seara pe Leon Bărbulescu, încidentul de la Coșbuc atârnând decisiv în luarea deciziei.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu