Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Procurorii de la Bistrița poartă banderolă albă la audieri și în instanțe. Se declară solidari cu protestul național

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița și-au declarat solidaritatea cu protestele magistraților din întreaga țară și începând de astăzi protestează în mod oficial prin purtarea de banderole albe în timpul programului de lucru.

Decizia a fost luată în adunarea generală a procurorilor din Parchetul Judecătoriei Bistrița, care a avut loc chiar de 8 martie, informează un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al instituției procurorul Adriana Natalia Munteanu și postat pe portalul instituției. Procurorii bistrițeni au hotărât, în unanimitate, să-și arate solidaritatea prin această formă de protest ”cu judecătorii și procurorii din întreaga țară îndreptate împotriva modificărilor legislative și modul de legiferare în domeniul justiție”  se arată în comunicat.

Protestul cu banderole albe se va prelungi din 11 martie până în 22 martie urmând ca de la o următoare adunare generală să se hotărască continuarae sau adoptarea unei alte forme de protest.

Pulsul protestelor din instanțele BN

Protestul procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Bistrița este deocamdată singular, nicio altă unitate de parchet din județ, adica Parchetul de pe lângă Tribunalul BN, respectiv cele de pe lîngă Judecătoriile Beclean și Năsăud neanunțând vreo acțiune similară. Reamintim că cei doi procurori DIICOT ai secției teritoriale BN au funcționat  aproape o saptamană cu activitate redusă în semn de protest ( s-a întâmplat acum trei săptămâni) ca urmare a unei decizii a tuturor procurorilor DIICOT dar și că Judecătoria Beclean a avut în urmă cu două săptămâni program  limitat doar la urgențe timp de 5 zile în semn de protest față de modul în care au fost adoptate legile justiției

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Personal va sustin cu toata puterea in strada la toate mitingurile de la care nu am lipsit. Va sustin si pt. ca tatal meu a fost PRIM- PROCUROR al jud BN la infiintare. Bravo PROCURORILOR !!!

Lasă un comentariu