Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Atenție mare, e săptămâna în care polițiștii stau cu ochii pe centura de siguranță

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacă nu purtați centura de siguranță în această săptămână, mai mult decât niciodată, vă expuneți amenzilor. Polițiștii de la rutieră au în fiecare zi acțiuni speciale în perioada 12-17 martie în care verifică purtarea centurilor de siguranță atât de către șoferi cât și de pasagerii mașinilor.

Este vorba de o acțiune coordonată la nivelul polițiilor din întreaga Europă, așa că nepurtarea acesteia vă trage pe dreapta oriunde sunteți în UE.  Întreaga acțiune, cu nume  nume codificat, SEATBELT este programată simultan în toate statele UE.

Și pasagerii riscă amenzi

În Bistrița-Năsăud acțiunea scoate în stradă toate echipajele de la rutieră, așa că vă puteți aștepta să fiți oprit pentru nepurtarea centurii oriunde în județ. Amenda pentru șofer este  de 290 de lei și 2 puncte de penalizare, aceasta  dacă polițiștii nu depistează și alte nereguli. Purtătorul de cuvânt al IJP Bistrița-Năsăud,  Diana Pintea atrage atenția că și pasagerii autoturismelor se expun amenzilor dacă nu vor purta centură. În cazul lor nu e vorba de puncte de penalizare, însă amenda e tot de 290 de lei, conform articolului 99 cu 1 din Codul Rutier (OUG 195/2002).

Plata în 15 zile permite achitarea a jumătate din amendă, conform unor reglementări legale adoptate în august 2018

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu