Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Revin în Spitalul Județean BN, după un deceniu de muncă în străinătate doi dintre cei mai performanți medici: Anca și Sever Moldovan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doctorii Anca și Sever Moldovan, ea anestezistă, el chirurg, doi dintre cei mai apreciați profesioniști pe care i-a avut Spitalul Județean Bistrița-Năsăud vor profesa din nou în unitatea spitalicească în care s-au consacrat, după mai bine de 10 de la plecarea în străinătate.

Anunțul revenirii celor doi medici, soț și soție, în Spitalul de Urgență din Bistrița a fost făcut de managerul unității medicale, Gabriel Lazany, pe pagina sa de facebook, care scrie că acum 10 ani când cei doi au părăsit Spitalul Județean pentru a profesa în Franța, o comunitate întreagă a pierdut: ”Atunci am pierdut. Mă bucur că au decis să revină în țară și mă bucur că noile condiții din spital create în urma investițiilor majore din ultimii ani i-au făcut să aleagă din nou Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Acum am câștigat. Întreaga lor experiență va sta la dispoziția bistrițenilor începând cu 1 aprilie. Succes în activitate!” a mai scris Lazany.

În cei mai bine de 10 ani cât a stat departe de Bistrița (a plecat în 2007) chirurgul Sever Călin Moldovan a urmat  supraspecializări în chirurgie hepatică, transplant hepatic, chirurgie oncologică și chirurgie laparoscopică. În Franța a coordonat o secție de chirurgie abdominală la un spital cu rang universitar din Lille.  Doctorul Moldovan a lucrat însă nu doar în Franța ci și în multe locuri de pe mapamond, inclusiv în Pakistan, unde a făcut parte dintr-o echipă de chirurgi europeni specializați în transplant dar și intervenții chirurgicale pancreatice și hepatice.

Pentru a reveni la post în Spitalul Județean de Urgență din Bistrița soții Anca și Sever Moldovan  au fost nevoiți să susțină din nou examene, pentru posturile de medic primar chirurgie, respectiv medic primar  ATI în 6 și 8 martie, pe care le-au trecut cu brio.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu