Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două ordine de protecție într-o singură zi numai pe Valea Bârgăului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii Secției 2 Prundu Bârgăului s-au confruntat miercuri cu două cazuri de violență domestică suficient de grave cât să reclame emiterea unor ordine de protecție provizorie.

Primul  ordin de protecție a fost emis în 13 martie pentru un bărbat de 32 de ani care s-a comportat violent cu  mama și fratele său. Sesizarea a fost făcută de o femeie de 53 de ani din Bistrița-Bârgăului care le-a spus polițișitlor că se teme pentru viața ei și a fiului de 28 ani, ambii amenințați de un alt fiu mai mare. Polițiștii au considerat că e nevoie de un ordin de protecție provizoriu de 5 zile, în paralel cu deschiderea unui dosar penal pentru violență în familie, informează biroul de presă al IJP Bistrița-Năsăud.

În aceași zi un al doilea ordin de protecție a fost emis pentru un bărbat de 40 de ani din Susenii Bârgăului, reclamat de soția sa pentru că a lovit-o. Polițiștii au considerat că reclamația este întemeiată și au emis un ordin de protecție în urma căruia bărbatul a  fost nevoit să-și găsească un domiciliu provizoriu pentru 5 zile, asta în situația în care femeia nu cere instanței un ordin pe o perioadă mai îndelungată, dar și să facă față unui dosar penal deschis pe numele lui pentru violență domestică.

De la începutul acestui an polițiștii au primit dreptul de a emite ordine de protecție provizorie pentru 5 zile, tocmai pentru ca victimele să aibă timp să-și reglementeze situația obținând eventuale termene de restricție mai lungi din partea instanțelor, în care să fie protejate de cei care le agresează.

Foto: arhiva

Share.

About Author

Lasă un comentariu