Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Purtătorul de cuvânt al Popularilor Europeni despre Teodorovici și votul pentru paradisurile fiscale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni a explicat în această dimineață pe pagina sa de facebook ce ecou a generat la nivelul UE lobby-ul făcut de ministrul român al finanțelor pentru paradisurile fiscale: ” reprezentanții UE cu care am discutat au spus cu toții: marți a fost o zi neagră pentru Guvernul României”

Mureșan a explicat și cum s-a născut percepția că Guvernul român sprijină fățiș paradisurile fiscale, cele în care sunt protejați evazioniștii: ” Să vă explic exact ce a făcut ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu paradisurile fiscale la Bruxelles.Uniunea Europeană avea în trecut pe lista neagră 5 paradisuri fiscale: Trinidad și Tobago, Insulele Virgine, Samoa, Samoa Americană și Guam.Marți, miniștrii de finanțe din toate țările Uniunii Europene trebuiau să adauge următoarele 10 țări pe lista neagră: Aruba, Barbados, Belize, Insulel Bermude, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu.
Prin aceste țări se spală bani și se face evaziune fiscală. Ministrul Teodorovici a vrut să amâne decizia privind adoptarea listei negre” a scris eurodeputatul PPE Siegfried Mureșan care a și comentat: ”De ce? Fiindcă vrea să protejeze evazioniștii și spălătorii de bani. 
Vă surprinde? Pe mine nu!”

Purtătorul de cuvânt al PPE a mai scris și că impresia asupra reprezentanților Consiliului care au participat la ședința condusă de Teodorovici, în calitate de ministru al țării care asigură președenția CE,  a fost copleșitoare: ”Reprezentanții Consiliului, care au participat la acea ședință mi-au spus toți: a fost o zi neagră pentru Guvernul României și pentru Președinția Română a Consiliului UE. Tot ce Teodorovici a propus în acea ședință a fost refuzat.
Guvernul Dăncilă protejează paradisurile fiscale și blochează un procuror român să ajungă Procuror șef european. Așa se vede Guvernul Dăncilă în Europa” a mai relatat Siegfried Mureșan.

Share.

About Author

Lasă un comentariu