Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Radu Moldovan ironizat de un lider liberal după anunțul cu ANL-urile pentru bugetari: ”e ca la comuniști, le dă salarii majorate, le dă casă și masă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a anunțat pe pagina sa de facebook predarea către ANL a unui amplasament pe care urmează să se ridice blocuri pentru tinerii bugetari, prim-vicepreședintele PNL Stelian Dolha i-a etichetat demersul drept o idee comunistă.

Dolha s-a întrebat, tot pe facebook de ce e nevoie de locuințe exclusiv pentru tinerii bugetari, care oricum benediciază de salarii mărite, la care să nu aibă acces tinerii care lucrează în mediul privat și de ce simte nevoia președintele CJ să pozeze în tătuc bugetar: ”Tovarășul Radu Moldovan s-a lăudat din nou cu un proiect populist și zilele trecute a predat amplasamentul pentru construcția unui bloc ANL…Locuințele de serviciu sunt destinate bugetarilor din Consiliul Județean, care vor fi selectați ulterior pe baza unor criterii încropite de șeful PSD. Sunt curios cine vor fi tinerii bugetari care vor primi cheile unui apartament din mâna șefului de partid. Astfel, tovarășul Radu Moldovan devine un tătuc al bugetarilor din Consiliul Județean și are grijă de angajații lui. Le dă salarii majorate, le dă locuințe de serviciu, le dă casă și masă la fel cum procedau comuniștii”.

Cum ar trebui schimbat proiectul

Fostul deputat îi recomandă lui Radu Moldovan să se ocupe de chestiuni serioase, de impact pentru județ, cum ar fi proiectele de dezvoltare, de atragere de investitori, în condițiile în care Bistrița-Năsăud rămâne unul cu salarii derizorii, pe ultimele locuri în clasamentele naționale și mai puțin de locuințe pentru bugetarii care au devenit oricum avantajați în competiția salarială cu angajații din sistemul privat: Domnule Radu Moldovan, ar fi cazul să vă ocupați de proiecte serioase, de dezvoltare a județului, să puneți la dispoziție teren pentru firme private, să atragem investitori. Bistrița-Năsăud e la coada clasamentului în ce privește salariile și economia județului se bazează pe compania Leoni, pe care ați contestat-o în nenumărate rânduri pentru faptul că externalizează profitul, ceea ce e perfect legal, dar uitați să spuneți că Leoni plătește salarii pentru 5.000 de angajați. La fel sunt multe companii din județ care se chinuie să supraviețuiască și au probleme cu resursa umană, deoarece majoritatea salariaților doresc un loc de muncă la stat, unde mai nou se asigură și un apartament.”

Liderul liberal propune și o resetare a proiectului: ”Le voi propune colegilor liberali din Consiliul Județean să inițieze un proiect de hotărâre prin care aceste locuințe ANL să poată fi alocate inclusiv tinerilor care activează în mediul privat. Consider că așa este normal, ca toți cetățenii județului să aibă dreptul la o locuință construită din bani publici, nicidecum numai bugetarii din administrație pe care d-voastră îi puneți pe listă.” a mai scris Stelian Dolha pe facebook.

Share.

About Author

Lasă un comentariu