Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița cere municipalității buget participativ: cetățenii ar trebui să decidă măcar pentru 5 % din bugetul orașului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR Bistrița a înregistrat la Primăria Bistrița o propunere detaliată de a lua în calcul la construcția bugetului pe 2019 implementarea bugetului participativ. Pe scurt 5 % din totalul bugetului să poată fi decis de contribuabili prin concurs de proiecte, pe modelul funcțional deja în Cluj, dar și în alte orașe de pe mapamond

Propunerea, înregistrată la Primăria Bistrița de USR Bistrița și Cabinetul Parlamentar al Deputatului Cristina Iurișniți în data de 8 martie are expunere de motive pentru un proiect de hotărâre  și un plan detaliat după care ar funcționa.

Astfel USR-iștii propun ca stabilirea bugetului participativ să se facă printr-un concurs de proiecte intitulat ”Tu decizi pentru Bistrița” care ar urma să aibă regulament propriu, o implicare directă a autorității locale cu grup de lucru bugetar participativ. Propunerea USR este adresată atât primarului Bistriței, Ovidiu Crețu, cât și Consiliului Local Bistrița.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Dragutilor de la USR . Impartasesc cu totul propunerea voastra dar trebuie sa va atrag atentia ca asa ceva este posibil dupa disparitia vatafului saf OTC. Deci dupa douazeci- douazeci (vorba lui tanti Vasilica din Videle ). Daca DREAPTA nu este capabila sa isi trimita un singur candidat la Primaria B-ta , atunci cand o sa imbatraniti si voi ca NOE din Biblie poate ca se va intampla marea minune de la MAGLAVIT. Cu stima unul care cunoaste f. bine subiectul si la propus demult. A se asculta stenogramele de sedinta cu baiatu in cadrul unor dezbateri publice in CL.

Lasă un comentariu