Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bilanț #șîeu Bistrița: market-uri, restaurante, firme de arhitectură și-un magazin de pescuit s-au alăturat protestului național

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protestul #Șîeu a oprit astăzi și la Bistrița  pentru 15 minute magazine mari și mici, restaurante, dar și firme de servicii. În județ antreprenorii sunt cei care au dat tonul: unii au anunțat pe facebook, alții au postat afișul protestului, pus la dispoziție gratis de două firme publicitare, direct pe ușă.

Și s-au ținut de cuvânt: fix la ora 15,00 au pus zăvorul pe ușă și și-au îndulcit clienții cu un suc, un ceai, eventual o cafea și ceva patiserii. Varodimex, firma care are în proprietate 10 market-uri în tot județul, o fabrică de pâine a ieșit cu angajații în stradă la ora protestului. Clienților le-au împărțit cornuri calde și sucuri și le-au explicat de ce ies în stradă: situația  șoselelor nu mai poate tolerată. În fața unuia dintre market-uri, cel mai mare, din strada Andrei Mureșanu, s-a oprit chiar și circulația preț de 1-2 minute, iar claxoanele au sunat în semn de solidaritate cu protestul #șîeu și angajații în uniforme albastre care interacționau cu trecătorii.

Azi este un moment important pentru noi, pentru comunitatea în care trăim. Vindem de 25 de ani alimente, producem pâine, dar azi trebuie să facem educație civică. Situația străzilor, a șoselelor este de neimaginat, zilnic pier suflete nevinovate în accidente îngrozitoare. Azi, noi, cei de la Atlantis, alături de clienții noștri, putem fi solidari acestei cauze, să-i fim alături acestui sucevean extraordinar. Vă așteptăm la cumpărături, dar 15 minute stăm la un dulce și un pahar de suc. Haideți să arătăm că ne pasă, că ne putem privi copiii în ochi și mai târziu!”  a scris pe facebook Rodica Dobranis, administratorul de la Varodimex, compania care deține marketurile Atlantis.

Restaurantul Crama Veche  a pus pe ușă semnul binecunoscut al campaniei și  n-a servit clienții între orele 15,00 și 15,15 chiar dacă era ora mesei. Iar anunțul a fost postat pe ușa restaurantului încă de dimineață. Iar Cofetăria Cristina, care a postat  anunțul protestului pe uși a confecționat chiar și un tort al momentului, pe care au inscripționat pe lângă sigla protestului și harta autostrăzii autohtone la care visează Bistrița: autostrada Nordului.

Și la un cunoscut magazin de pescuit din Piața Independenței, Fir Întins, clienții au trebuit să aștepte cuminți 15 minute afară, alături de proprietari redeschiderea, o demonstrează un filmuleț postat de administrator pe facebook. Chiar și cei mai nerăbdatori dintre pescari, cei care veniseră pentru momeală pentru pești au fost nevoiți să aștepte.

”România vrea autostrăzi” și-a pus drept motto o cunoscută firmă de arhitectură din Bistrița alături de sigla protestului, H&P Housing Project, iar clienții au fost nevoiți să așteapte la un ceai să treacă pauza de protest.

Alte două firme de publicitate din Bistrița, Open Consult(foto) și Sepia Print au aderat activ la protest, fără să se limiteze să sisteze activitatea la ora protestului,  ci oferind antreprenorilor doritori, în mod gratuit, autocolante cu marca miscării #șîeu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu