Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Copiii vor primi alocațiile majorate abia după 10 mai. Robert Sighiartău: am somat Guvernul să le plătească din martie, cum s-a aprobat în Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alocațiile majorate pentru copii se vor plăti abia începând din 10 mai, dată la care Agențiile județene de plăți și inspecție sociale achită alocațiile aferente lunii aprilie.

O ordonanță de urgență adoptată adoptată în 19 februarie a reglementat modul în care acestea vor fi plătite, inclusiv că vor fi achitate din aprilie și nu din martie, cum a cerut inițiatorul amendamentului majorării, Robert Sighiartău  și cum a fost votat de Parlament. Ordonanța Guvernului Dăncilă lega plata alocațiior de adoptarea bugetului și specifica faptul că vor fi plătite în luna imediat următoare promulgării bugetului pe 2019.

Autorul amendamentului care a dublat alocațiile pentru copii, deputatul Robert Sighiartău a cerut Guvernului să nu-i priveze nici măcar o lună pe copii de dreptul câștigat și insistă că nu e prea târziu pentru o altă ordonanță de urgență care să repare lucrurile: ”   Nimic nu impiedică Guvernul să revină cu o altă ordonanță care să precizeze că alocațiile mărite se plătesc cu luna martie și nu cu luna aprilie și în felul acesta copiii ar putea beneficia de bani luna viitoare și nu în mai. Guvernul trebuie să pună în aplicare amendamentul susținut de mine. Alocațiile copiilor trebuie să crească odată cu luna MARTIE.PSD mai vrea să fure o lună. Nu există niciun motiv de amânare! Am somat Guvernul să dea o ordonanță pentru ca alocațiile să fie plătite din martie” a declarat Robert Sighiartău pentru Bistrița Express.

În BN lunar se vor plăti peste 11 milioane lunar pe alocații

În lipsa unei alte reglementări guvernamentale, procedurile agențiilor județene vor aduce alocațiile majorate începând din 10 mai, pentru cei care le primesc în conturi bancare , dar și după 15 mai dacă e vorba de alocație plătită prin intermediul Poștei Române, a precizat, la solicitarea Bistrița Express Ani Bob, directorul AJPIS Bistrița Năsăud. Și aceasta pentru că AJPIS plătește lunar alocațiile aferente lunii care s-a încheiat.

Peste 58700 de copiii din județ beneficiază de alocațiile mărite la 150 de lei, respectiv 300 de lei pentru copii sub 2 ani sau 3 ani dacă e vorba de copii cu dizabilități. Un sfert dintre beneficiari, adică aproape 15000 de copii sunt din municipiul Bistrița. La un calcul sumar, bugetul județean al alocațiilor pentru copii ar putea depăși 11 milioane de lei lunar în Bistrița-Năsăud. Până acum,  bugetul lunar pentru alocații ( cele cu cuantumul de 84 de lei ) era de aproape 5,7 milioane de ei (luna februarie 2019).

Robert Sighiartău mai are o inițiativă legislativă prin care cere indexarea alocațiilor cu rata inflației, despre care spune că este blocată la comisia de muncă din Camera Deputaților: ”nu mă las până văd alocațiile indexate cu rata inflației” a mai spus acesta.

Share.

About Author

Lasă un comentariu