Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăud locul 2 în topurile USR-PLUS la depășirea target-ului de semnături

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacian Cioloș, numărul 1 de pe lista Alianței 2020 USR-PLUS  a declarat la Bistrița că filialele județene ale celor două partide sunt în top trei la  depășirea  normei de semnături asumate pentru listele de europarlamentare. Potrivit unei surse de la nivelul filialei partidului condus de Cioloș  bistrițenii sunt chiar pe a doua poziție națională în clasamentele interne cu peste 8500 de semnături adunate față de 3800 asumate inițial.

La nivel național membrii Alianței 2020 se pregătesc să depună deja listele pentru alegerile europarlamentare și potrivit estimărilor făcute de Dacian Cioloș aceste liste ar putea fi însoțite de aproape o jumătate de milion de semnături.Foarte mult pentru o Alianță cu două partide care participă pentru prima dată la alegerile europarlamentare : ”Noi am strâns 470.000 de semnături, continuăm să centralizăm semnăturile adunate din ţară, mâine vom depune listele de candidaţi şi semnăturile la Biroul Electoral Central. Ne vom apropia de 500.000 semnături. Sunt aproape 500.000 semnături strânse pe bune, în stradă şi în contact direct cu oamenii. Sunt semnături adunate semnătură cu semnătură, nu dând liste şefilor de instituţii ale statului să ceară subordonaţilor să semneze”  a explicat Dacian Cioloș la Bistrița

Președintele PLUS ,care a participat și la Bistrița, în Piața Decebal, la strângerea de semnături a afirmat că acest contact cu oamenii este vital pentru un partid nou înființat pentru că e” şi o ocazie de a testa aşteptările oamenilor, de a discuta cu oamenii şi de a înţelege ce aşteaptă de la noi şi care este atmosfera în ţară. O să continuăm cu aceste deplasări în teritoriu. Cea mai mare parte a campaniei noastre se va petrece pe teren, în ţară şi în diasporă, pentru că avem şi noi şi USR foarte mulţi membri şi susţinători în diasporă. Noi avem peste 10% din membrii de partid PLUS din diasporă şi sunt foarte activi.”.

Până acum, din martie de la declanșarea campaniei de semnături Dacian Cioloș, Dragoș Pâslaru, numărul 3 de pe listele USR-PLUS, dar și ceilalți lideri ai partidului au trecut prin 24 de județe, inclusiv Bistrița-Năsăud:  un turneu pe care l-am început în martie. Atunci am început să strângem semnături pentru a depune lista de candidaţi la alegerile europarlamentare pentru Alianţa 2020 USR PLUS.”  Eu am fost în 23 de judeţe, de aici vom mai merge şi în judeţul Mureş. Am participat şi la acţiuni de strângere de semnături, dar şi la întâlniri cu membrii şi susţinătorii PLUS, pentru noi, în partid, în PLUS suntem,  pe lângă pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare, şi într-o fază de organizare a partidului. Am lansat partidul în decembrie anul trecut, la sfârşitul lui ianuarie am avut prima Convenţie Naţională şi misiunea pe care şi-a acordat-o conducerea partidului aleasă atunci a fost să organizeze partidul până în toamnă când urmează să avem o nouă Convenţie Naţională. Noi, în această perioadă, suntem într-un proces în paralel de pregătire a campaniei pentru europarlamentare şi de organizare internă a partidului”, a menţionat Dacian Cioloş” a mai spus Cioloș.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu