Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dacian Cioloș la Bistrița despre ultima gafă a Vioricăi Dăncilă: ”a mers prea departe cu ridicolul, ca să nu vorbesc de prostie și iresponsabilitate”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacian Cioloș, președintele PLUS a comentat la Bistrița  declarațiile premierului României, Viorica Dăncilă referitoare la angajamentul de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și apoi scuzele ulterioare ale  acesteia. Cioloș le-a caracterizat pe amble drept complet ridicole și iresponsabile, mai ales că decizia mutării nu-i aparține integral premierului  și a spus că sunt de natură să compromită poziția României în lume: ”Am fost prim-ministru. E ridicolă reacția doamnei Dăncilă. Și dacă a mai fost nevoie de un moment în care să demonstreze că nu e conștientă de responsabilitatea pe care i-a dat-o domnul Dragnea în traistă, a dovedit-o încă o dată. E ridicol. Cum să anunți că tu ca prim ministru și Guvernul pe care-l conduci  își asumă o decizie, care nu e în responsabilitatea ta sută la sută și apoi să vii să spui că e o părere personală? Ce părere poate să aibă un prim ministru când se duce, fie și în vizită privată, dar se duce în calitate de prim-ministru, că doar nu s-a dus în SUA în calitate de soția domnului Dăncilă.  S-a dus în calitate de prim-ministru, a luat cuvântul acolo la o întâlnire, a promis niște lucruri acolo unor oameni care aveau niște așteptări, a promis niște lucruri care știa că nu și le poate asuma sută la sută, i-o dat peste nas domnul președinte, așa cum se cuvine și a venit ” la loc comanda” doamna Dăncilă să spună că a fost o părere personală” a mai spus Dacian Cioloș.

Fostul premier  a fost necruțător cu Viorica Dăncilă, în condițiile în care aceasta, deși este președinte în exercițiu a consiliului  UE pe perioada cât România deține conducerea rotativă nu s-a sinchisit să se consulte pe acest subiect cu reprezentantul pe relații externe al Uniunii: ” Uite așa se decredibilizează un Guvern al României, nu România, dar dacă mai stăm mult cu un guvern din ăsta oamenii riscă să confunde Guvernul României cu România întreagă. Deocamdată încă, prietenii mai apropiați ai României știu să facă diferența între astea. dar deja se merge prea departe cu ridicolul, ca să nu mai vorbesc de prostie și iresponsabilitate . Că asta e. Ai președinția UE. Uniunea Europeană are o poziție foarte clară pe subiectul ăsta. Nu te consulți, că poți să ai o părere a ta ca stat membru. Evident că poți să ai. Dar nu te consulți cu reprezentantul tău pe relații externe, ca să vezi cum poți să prezinți subiectul asta, pentru că esti  totuși președintele în exercițiu al Uniunii Europene, indiferent unde te duci, mai ales în afara UE si arunci așa vorbele dând cu bâta în baltă” a mai afirmat Dacian Cioloș.

Liderul PLUS s-a arătat dezolat că România a ajuns să rateze un asemenea moment istoric cu președinția  UE, ”pentru că îi avem pe oamenii ăștia la guvernare”. Reacțiile internaționale la gafa premierului Dăncilă nu au întârziat să apară. De departe cea mai gravă este anularea vizitei Regelui Iordaniei  Abdullah II, în România, vizită programată să înceapă luni.

Dacian Cioloș a fost prezent în această dimineață la Bistrița alături de fostul ministru al muncii Dragos Pâslaru și de alți reprezentanți ai PLUS în cadrul unui turneu preelectoral  prin țară care a inclus până acum 24 de orașe din tot atâtea județe

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Tuloaie proasta-i fomeia asta din Videle ! Azi maine or exploda bombele prin GARA de NORD de cata politica stie. La bucatarir bre !

Lasă un comentariu