Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PMP-iștilor li s-a luat o piatră de pe suflet: Fostul președinte candidează la europarlamentare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul Mișcarea Populară  va defila cu Traian Basescu în capul listei la alegerilor europarlamentare. Anunțul a fost făcut în această seară odată cu votarea întregii liste de conducere a partidului. Traian Băsescu a acceptat abia astăzi candidatura pe listele europarlamentare, după ce i-a ținut în suspans pe colegii săi de partid de mai multe săptămâni încoace.

Fostul președinte a României  care a invocat motive familiale și faptul că soția sa nu ar fi foarte încântată de plecarea sa la Bruxelles a spus ”da” cu două zile înainte de termenul limită de depunere a listelor. Potrivit sondajelor de opinie care au testat influența capului listei asupra scorului final al unui partid,  prezența lui Băsescu în fruntea listelor PMP e un adevărat catalizator pentru partidul său și poate însemna câteva procente în plus la scorul partidului.

Pe a doua poziție a listelor figurează președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, urmat de Ioana Constantin, o tânără politician care a condus anii trecuți, timp de mai multe luni partidul fondat de Monică Macovei, M10. În ultimii ani Ioana Constantin a fost o prezență frecventă în studiourile televiziunilor centrale.

Vicepreședintele PMP Ionuț Simionca-comentarii despre lista

Deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte al PMP a  scris  pe facebook imediat după votarea listei PMP că Traian Băsescu și Eugen Tomac sunt cei mai buni candidați de pe o listă de partid: ”Pentru români, miza alegerilor europarlamentare din 26 mai este aceea de a trimite în Parlamentul European oameni conștienți că, dincolo de obligația de a servi interesele Uniunii Europene, au datoria să servească și interesele României. Traian Băsescu și Eugen Tomac sunt cei mai buni candidați cu care un partid din România se poate prezenta la europarlamentare!”. Simionca a anunțat și lista primilor 10 candidați ai PMP:

1. Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP
2. Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP
3. Ioana Constantin – consultant management şi comunicare, doctorand, secretar general adjunct al PMP
4. Marius Paşcan – lector universitar, deputat, preşedinte executiv al PMP
5. Simona Vlădica – lector universitar, doctor în psihologie, preşedinte PMP Călăraşi
6. Robert Turcescu – deputat PMP
7. Teodora Desagă –consilier parlamentar, consilier local oraş Bragadiru
8. Petru Movilă – deputat, vicepreşedinte PMP
9. Cătălina Bozianu – deputat, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP
10. Cătălin Bulf – antreprenor, consilier judeţean, preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional

Share.

About Author

Lasă un comentariu