Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Demisionarii din Consiliul Local au ajuns în PRO România. Spun că partidul lor a strâns 7000 de semnături numai din BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul local, ex-PNL Filip Moisil este cea mai nouă achiziție pe care a făcută Pro România în Bistrița-Năsăud. El a surprins pe toată lumea atunci când a apărut astăzi în prima conferință de presă a filialei județene Pro România, explicând că a părăsit nu doar funcția de consilier local, așa cum se știa, ci pe cea de membru a Partidului Național Liberal.

Filip susține că decizia de a se înscrie în partidul lui Ponta a luat-o aseară, după ce a primit oferte de la mai multe partide, dar și solicitări de la PNL, de a reveni asupra deciziei. Cu mai bine de 20 de ani la liberali și anterior la PDL înainte de fuziune, Filip Moisil a susținut că nu s-a mai regăsit în PNL, a cărui organizaţie județeană a descris-o ca fiind „o harababură”, în special în ceea ce privește comunicarea și unde fiecare  ar dori să-şi facă imagine.  „Am considerat că PRO România poate să fie pentru mine un început”, a mai spus Filip, care a explicat și că nu are împedimente doctrinare să treacă de la dreapta la sânga, deoarece partidele mari și-au pierdut amprentele doctrinare puternice.

Celălalt demisionar din Consiliul Local Bistrița, Cristian Codărean (ex PSD) a plecat încă de  a doua zi la Pro România și a apărut înainte de conferința de presă într-o emisiune TV. Chiar în ziua în care cei doi au susținut o conferință de presă alături  în noua calitate de membri Pro România, Consiliul Local Bistrița a luat act de demisiile lor și i-a validat pe succesori.

Președintele județean a plecat din PSD din pricina mesajelor antieuropene

Președintele noii structuri județene, Grigore Timoce, fost subprefect în 2009 a părăsit PSD-ul încă din ianuarie, din poziția de vicepreședinte județean. A relatat în conferința de presă și ulterior într-o emisiune la As-Tv că declicul plecării s-a produs în momentul în care PSD a încercat să impună mesaje anti-europene în PES Activists, o organizație a Partidului Socialist European, a cărei filială județeană o conducea Timoce. Fostul subprefect a explicat că a fost inacceptabil și că atunci a decis să plece din PSD. Momentul ar fi coincis cu oferta de a intra în Pro România: „În ianuarie mi-a fost propusă această funcţie, în urma unor discuţii cu colegi de la PRO România. În februarie a trebuit să încep să construiesc organizaţia plus chestiunile administrative şi din martie ieşim la bătaie, în echipa pe care o vedeţi . Eu am fost vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD prin prisma faptului că eram preşedintele Organizaţiei PES Activists. (…) Doar prin prisma faptului că avem o echipă formată din persoane din partide diferite şi vă daţi seama ce atitudine vom avea. Nu o să vedeţi războaie, n-o să dau în foştii colegi, nici eu, nici Filip Moisil în foştii colegi din PNL. Nu o să ne facem notorietate pe seama cuiva”, a mai spus preşedintele  Grigore Timoce.

Întrebat cum a reușit filiala sa să strângă 7000 de semnături într-un timp atât de scurt și dacă a apelat la primarii PSD, Grigore Timoce a respins categoric ideea și spune că a folosit cele câteva organizații comunale pe care le-a creat și că a muncit alături de noii săi colegi timp de mai bine de două luni pentru strângerea semnăturilor.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu