Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Arteziana Rosie de la Prefectură amplasată ca pe moșia PCR. Ce descoperire uluitoare a făcut USR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Arteziana ”Floare roșie” amenajată în 2016 exact în campania electorală,  în locul fostei fântîni din fața Palatului Administrativ din Bistrița, este amplasată ilegal. Și mai grav, în aproape trei ani administrația orașului n-a reușit să-i obțină o autorizație de construcție, iar potrivit unui răspuns primit de USR Bistrița de la Inspectoratul Teritorial N-V al Disciplinei în Construcții fapta constituie infracțiune, iar cei vinovați ar putea răspunde penal.

Reprezentanții USR Bistrița sunt cei care au săpat la temelia autorizațiilor pentru arteziana roșie, suspicioși că o asemenea construcție de culoarea și forma acesteia a putut primi aviz de la Direcția Națională a Monumentelor Istorice în condițiile în care zona e de proteție istorică de clasa A.

Vineri, într-o conferință de presă a USR, la care a participat și deputatul Cristina Iurișniți, președintele USR Bistrița, Călin Stan a prezentat documentele care dovedesc că acest monument este amplasat ilegal, iar fapta amplasării acestuia constituie infracțiune, adică intră sub incidența legii penale. Un răspuns la sesizarea făcută în baza legii 544 de Călin Stan în numele USR Bistrița către Inspectoratul Regional pentru Disciplina în Construcții s-a lăsat cu

un control al structurii din Bistrița-Năsăud, iar concluziile sunt șocante: ” s-a constatat că Municipiul Bistrița a realizat în 2016 lucrări de intervenție pentru reamenajarea ansamblului fântânii arteziene din Piața Petru Rareș, fără autorizație de construire. Întrucât Piața Petru Rareș face parte din situl arheologic ”oraș medieval Bistrița” identificat în lista monumentelor istorice din 2015 cu codul LMI 1-s-A 20239, executarea lucrărilor menționate mai sus constituie INFRACȚIUNE și vor fi sesizate organele penale (foto) .

 

De altfel USR a și lansat în spațiul public întrebarea dacă ”edilii municipiului Bistrița stau sub semnul infracționalității?” odată cu o campanie pe rețelele de socializare referitoare la modul în care a fost amplasată lucrarea, a cărei panglică inaugural a tăiat-o Liviu Dragnea prezent la Bistrița în campania pentru alegerile locale din 2016:

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Balan Marius - contribuabil în

    USERISTI ; daca aveti sange-n instalatie faceti ca cei de la B-ta Civica . Restul sunt povesti si rade OTC de voi. Bagati plangere PENALA !

  2. In Piata Petru Rares trebuie facuta ordine. Aici kitchiul e la el acasă. Într-un unghi al pieței, pe locul in care pana in anul 2009 era amplasat bustul lui Petru Rares, apare controversatul monument sub formă de sula , cel pe care bistritenii l-au asociat in sintagma “Sula si Prefectura”. Apoi in fantana arteziana din fata prefecturii a fost montata in anul 2016 o monstruozitate cromatica numita “floarea de crin”. In alt colt este (era) troita revolutiei din 1989. Culmea este ca tocmai troita care este singurul monument ce are legatura cu evenimente din decembrie 1989 de la Bistrita, a fost mutata total aiurea in cimitirul de pe strada Tarpiului, starnind reactia de indignare din partea bistritenilor. Ei solicita ca troita sa fie adusa inapoi, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Daca s-ar pune problema schimbarii numelui pietei Petru Rares din Bistrita, aceasta ar trebui sa se numeasca Piata Revolutiei. In sfarsit, intre timp a aparut din nou statuia lui Petru Rares , de data asta plasata ca nuca in perete intre fantana arteziana si troita revolutiei, dand pietei un aspect execrabil de bazar oriental. Niciunul dintre aceste monumente nu sunt în armonie unul cu celălalt, iar imaginea de ansamblu, este distonantă inclusiv în raport cu clădirile din jur.De aceea trebuie facuta ordine, in sensul mutarii munumentului eroilor din piata Petru Rares, in Cimitirul Eroilor acolo unde isi dorm somnul de veci eroii neamului , iar in locul lui sa revina statuia domnitorului moldovean, care da si numele pietei. De asemenea si “Floarea rosie de crin” ar trebui mutara pe strada Crinilor langa blocurile colorate in mov dupa gusturile primarului Cretu. Evident in acest an cand se implinesc 30 de ani de la Revolutia din ecembrie 1989 , TROITA trebuie readusa in locul sau din fata prefecturii.

  3. Balan Marius -ecologist PV în

    Tot pe mosia PCR de la CJ si Prefectura au fost masacrati 13 mesteceni si ultimul molid argintiu si toti arbustii din spatele imobilului. Astfel alesii judeteni cand vor veni caldurile se vor imbolnavi de propria transpiratie si de co2 venit din strada. Daca sunt prosti si needucati ne imbolnavesc si pe noi.

Lasă un comentariu