Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avertisment dur de la Comisia Europeană: nu dați ordonanțele pe justiție sau veți simți imediat consecințele. Ce a mai spus Timmermans

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În termen de zile, nu de săptămâni și nici de luni va reacționa Comisia Europeană, dacă Guvernul României va adopta ordonanța care să garanteze ”impunitatea demnitarilor de rang înalt”. Sunt cuvintele primvicepreședintelui Comisiei Europene, Franz Timmermans spuse în această după amiază într-o conferință de presă după reuniunea Comisiei Europene pe tema respectării statului de drept.

Timmermans a declarat  și că după ce Comisia Europeană a făcut tot ce-a putut în ultimele 10 zile ca România  să nu meargă în această direcție, a adoptării Ordonanței e gata să treacă la măsuri urgente pentru că vremea vorbelor a trecut: ”Am avut mai multe discuții cu premierul, avem discuții la nivel de experți. Avem nevoie de rezultate imediate. Am fost clar: discuțiile de dragul discuțiilor nu sunt suficiente. Am discutat despre proiectele de OUG și secția specială pentru magistrați…Din păcate, nu am putut constata că România e back on track. Comisia Europeană va trebui să acționeze cu mijloacele pe care le are la îndemână.”

Întrebat dacă este pregătită Comisia Europeană să facă ceva concret în cazul României și asta chiar înainte de alegeri Franz Timmermans a răspuns: ”Nu am spus din întâmplare. E vorba aici de o chestiune de mare urgenta. S-ar putea ca foarte curând sa se ia decizii (în România – n.red.) care ar schimba sistemul judiciar, cu risc de impunitate al demnitarilor de rang înalt. Atunci Comisia Europeană ar urma sa reactioneze imediat, in termeni de zile, ca sa se inteleaga foarte clar care este pozitia noastra. NU ESTE TIMP DE PIERDUT”.

Susținere pentru Laura Codruța Kovesi

Franz Timm ermans a transmis și un mesaj de susținere pentru Laura Codruța Kovesi, primul de acest gen din partea Comisiie Europene, în condițiile în care fosta șefă a DNA e candidatul preferat al Parlamentului European, iar cele două instituții negociază încă pentru postul de procuror șef al Pachetului European. ”Comisia a fost cat se poate de clara de mai multe ori deja. Laura Codruta Kovesi e candidata preferata de PE pentru a fi primul procuror-sef european. Am avut ocazia sa lucrez cu dna Kovesi mai multi ani, e o jurista de foarte buna calitate, o admir pentru curajul sau! In ce priveste Comisia, e important ca ea sa poata sa-si prezinte candidatura, astfel incat institutiile europene sa poata lua o decizie”, a transmis Franz Timmermans chiar în momentul în care la Curtea de Casație și justiție se judeca contestatia asupra controlul judiciar impuse Laura Codruței Kovesi de Secția Specială pentru magistrați.

Share.

About Author

Lasă un comentariu