Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița o somează pe Viorica Dăncilă să nu asculte de Dragnea și să nu arunce în aer statul de drept

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După seria de avertismente de astăzi venite de  la Bruxelles dar și din zona cancelariilor a 12 state europene, USR Bistrița îi cere premierului României să nu semneze ordonanța de urgență pe justiție în legătură cu care au venit aceste luări de poziție.

Useriștii bistrițeni îi atrag atenția Viorică Dăncilă  că dacă va accepta să dea ordonanța de urgență pe Codurile penale, cea care va arunca în aer statul de drept, va rămâne în istorie drept premierul care a girat scoaterea României din Uniunea Europeană: ” O avertizăm pe Viorica Dăncilă să nu își pună semnătura pe OUG-ul care îl scapă pe Liviu Dragnea de pușcărie. Va rămâne în istorie ca premierul care a girat scoaterea României din UE!” a scris astăzi USR Bistrița pe pagina de facebook .

Reprezentanții  USR Bistrița au semnalat și că, după avertismentele fără precedent primite astăzi de Guvernul român de la Bruxelles, după discuțiile pe tema statului de drept din Comisia Europeană, printre măsurile foarte dure și imediate  pe care le pot lua oficialii europeni se numără inclusiv:” activarea Articolului 7 din Tratatul UE, așa-numita „opțiune nucleară”, dar și suspendarea fondurilor europene”.

USR Bistrița atrage atenția că numai votul îi mai poate opri pe cei cei din coaliția PSD-ALDE de la scoaterea României de pe orbita statului de drept:Cum îi poți opri? Doar prin vot. Un vot masiv îi îndepărtează de conducerea țării.” scriu cei de la USR .

Oficialii Comisiei Europene au cerut astăzi Guvernului de la București să nu dea ordonanțele de urgență pe justiție menite  să asigure impunitatea înalților demnitarilor și au avertizat că România riscă măsuri imediate împotriva sa. Îngrijorarea că această ordonanță va fi emisă astăzi de Guvern este atât de mare încât ambasadorii a 12 țări între care Marea Britanie, Canada, Olanda,  au făcut Guvernului român aceeași solicitare.

Update: Ședința de Guvern s-a încheiat în jurul orei 19,20 fără ca astăzi Executivul să adopte proiectul OUG-ul care a speriat Europa, partidele de opoziție din România și societatea civilă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu