Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar: Cei din PSD au copt o minciună gogonată cu modernizarea celor 47 de străzi din bordură-n bordură”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul local PNL Diana Morar susține că modernizarea celor 47 de drumuri  din Bistrița, din bordură-n bordură, anunțată cu tam -tam de liderii social democrați, în frunte cu primarul Crețu și cu viceprimarul Niculae, adică tot ce n-a putut face municipalitatea în 10 ani, nu este altceva decât o minciună gogonată

Avocata din Consiliul Local Bistrița mai spune și că a susține că n-ai putut face nimic atâta vreme pentru modernizarea drumurilor, deoarece s-a intervenit la rețelele de utilități, e o aberație: ” În toate țările europene se fac intervenții de urgență la rețele sau se înlocuiesc unele conducte, dar nicăieri în lume nu se distrug străzile fără ca cineva sa fie răspunzător. Oriunde în Europa, covorul asfaltic este adus la stadiul inițial imediat după finalizarea intervențiilor.”

Proiect de buget nesustenabil pentru atâtea străzi

Consilierul local liberal s-a uitat cifrele de investiții din proiectul de buget pe 2019 și susține că la cum arată cifrele, povestea cu modernizarea nu se susține: ”Sumele alocate acestei investiții cu care Niculae a vrut să devină un salvator al Bistriței sunt foarte mici, insuficiente aș zice. Spre exemplu, se alocă 8.000.000 de lei către Direcția de Servicii Publice pentru asfaltarea străzilor promise. Fără să aibă loc nicio licitație,  banii de reparații se risipesc pe câțiva centimetri de asfalt, la fel cum s-a întâmplat în parcările de reședință. Cu aproximativ 8 milioane de lei și cu personal necalificat cum e cazul unor muncitori de la Direcția de Servicii Publice nu se pot moderniza 47 de străzi și am să dau un exemplu simplu. Strada Colibiței are aproximativ un kilometru lungime și a costat 2.5 milioane de lei. La un calcul simplu, vedem că cei 8  milioane de lei ar ajunge pentru maxim 3-4 kilometri de stradă. Asta dacă vorbim de reabilitare completă, nu de cârpeli pe care le pregătesc în campania electorală”  a  spus Diana Morar într-o conferință de presă.

Avocata a adresat și o întrebare pentru Cristian Niculae, viceprimarul creditat ca viitor candidat al PSD la alegerile locale pentru Bistrița din 2020: ”Domnule Niculae,  prin aceste abordări populiste aveți impresia că veți primi voturi? Chiar credeți că cetățenii sunt atât de naivi și nu își dau seama de lucrările pe care le pregătiți? Este o ofensă la adresa unor cetățeni care au crezut în PSD și v-au acordat votul lor. Vă faceți de râs cu aceste cârpeli din banii de impozite și vă bateți joc de banii publici. Ar trebui să mergeți la Cluj, la Mureș, la Oradea și să vedeți acolo străzi reabilitate. Și să aflați cam cât ar costa reabilitarea la standarde europene a celor 47 de străzi. Asta ar trebui să o faceți cât mai repede, înainte să vă apucați de lucru și să cheltuiți opt milioane de lei pentru câțiva centimetri de asfalt pe străzile care se vor fisura într-un an.” a mai spus Diana Morar.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu