Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentar bistrițean, întâlniri cu oameni de afaceri francezi la Forumul economic Franța-România

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR, Cristina Iurișniți a participat zilele trecute în cadrul  Sezonului cultural și economic Franța-România 2018-2019, la Lyon, la un forum al cooperării descentralizate.

Forumul derulat în 2 și 3 aprilie a pus în legătură oameni de afaceri din Franța și România, reprezentanți ai administrațiilor locale dar a dezbătut și teme de mare actualitate cu exemple de bune practici precum: utilizarea mașinilor electrice în transportul public, comunitățile locale ”smart”, reducerea consumului de energie în iluminatul stradal al orașelor. Potrivit parlamentarului bistrițean care este și membru al Adunării Parlamentare a Francofoniei, partea română va organiza prin camerele de comerț, în 15 mai
un eveniment dedicat orașelor durabile:  “Orașe durabile. Catalizator economic”, în jurul datei de 15 mai 2019, la București.
Și Bistrița va găzdui în cadrul sezonului Franța- România activități bilaterale, în cadrul unui proiect derulat cu orașul francez înfrățit, Besancon.  Proiectul intitulat “Besançon100Bistrița, portret în oglindă!” continuă în următoarele trei luni cu activități ce urmează să aibă loc în România, anunță Cristina Iurișniți unul dintre co-organizatori.

Share.

About Author

Lasă un comentariu