Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Solidaritate impresionantă pentru reconstrucția unei case distruse zilele trecute de flăcări. Un consilier local din Beclean a pus mâna pe lopată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La câteva zile după ce flăcările au mistuit în toiul nopții casa în care locuiau două familii din Beclenuț, în ajutorul sinistraților au sărit mai mulți membri ai comunității, iar gospodăria incendiată s-a transformat în șantier.

Printre  primii care au sărit în ajutor și au pus mâna pe lopată a fost un consilier local din Beclean, juristul Caius Cârcu. Acesta n-a așteptat prima sedință de Consiliu Local să ceară ajutorarea celor două familii, ci a mobilizat o  echipă de tineri și sâmbătă au muncit toată ziua la tot ce s-a putut interveni: ”acoperișul  și grinzile erau de lemn, au ars complet, practic din casă n-au mai ramas întregi decât geamurile, podeaua e compromisa acum: evident că  e nevoie de bani, dar și de echipe ”  . Caius Cârcu mai spune și că săptămâna viitoare se va întoarce cu o echipă  de meseriași de la o firmă de construcții pentru care asigură servicii juridice,care vor lucra voluntar pentru reconstrucție .

 

Despre tinerii care l-au ajutat consilierul local a scris pe facebook: ”Astazi m-am convins ca mai exista speranță în România de mâine! Vreau să cred ca vine din spate o generație nouă, de oameni solidari si empatici cu problemele comunitații si ale oamenilor din jurul lor. Felicitari tinerilor cu care astazi am dat o mana de ajutor unei famili de beclenari aflată la o grea incercare”.

Casa familiei Iușan s-a aprins duminică spre luni noaptea, cel mai probabil de la un horn necurățat, iar acoperișul a ars cam pe 150 de metri pătrați. Potrivit estimărilor pompierilor paguba ar fi fost de 150 de milioane de lei. După ce a rămas fără acoperiș deasupra capului fata familiei Iușan și soțul acesteia s-ar fi mutat provizoriu la Dej, iar părinții la niște rude, în apropiere.

O campanie anunțată pe facebook încearcă să mobilizeze comunitatea din Beclean pentru a strânge bani pentru finalizarea reparațiilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu