Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

După CCR inițiativa ”Fără Penali” dă proba de foc in Parlament. Cum comentează deputatul Cristina Iurișniți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce marți a trecut de Curtea Constituțională inițiativa civică ”Fără Penali în Politică”  va trebui să depășească un obstacol cu adevărat problematic: dezbaterea și votul în Parlament.

Pentru a amenda Constituția României și a declanșa referendumul de revizuire a Constituției care să nu le mai permită persoanelor condamnate să aibă acces la funcții publice dn statul român, alese sau numite, proiectul inițiat de cetățeni și susținut de USR va trebui să primească votul favorabil în cele două camere ale Parlamentului. În același Parlament unde  inițiativa a rămas blocată luni în șir.

Deocamdată USR se bucură de victoria de astăzi și membrii săi se declară optimiști. Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a comentat succesul de la CCR, spunând că a meritat efortul de până acum: ”  Fiecare oră petrecuta in stradă, fiecare mesaj transmis în spațiul public a contat! Oamenii s-au trezit din apatie si au reacționat cu solidaritate si luciditate! Responsabil, civic, ferm! După avizul pozitiv al CCR, inițiativa de modificare a articolului 37 din Constituție trebuie să intre urgent în circuitul legislativ. Timpul nu mai are răbdare!” a  spus Cristina Iurișniți.

Citește și:Inițiativa ”Fără Penali” a trecut de CCR. O mare victorie, anunță USR

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu