Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inițiativa ”Fără Penali” a trecut de CCR. O mare victorie, anunță USR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Curtea Constituțională a decis astăzi că Inițiativa cetățenească a USR  ” Fără Penali în funcții publice” respectă prevederile Constituției.  Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Practic judecătorii constituționali au verificat dacă inițiativa respectă condițiile tehnice impuse de Constituție, între care numărul de semnături.

Decizia CCR a fost salutată cu entuziasm de USR Bistrița Năsăud care a postat pe pagina de facebook mesajul președintelui partidului : ” hotararea  de astăzi a Curții Constituțională arată încă o dată că inițiativa Fără Penali trebuie să fie în Constituție. Fără Penali este dorința a un milion de români care vor o Românie îndreptată spre dezvoltare, iar primul pas este ca în fruntea țării să nu mai fie persoane condamnate penal pentru fapte de corupție. Ne exprimăm încrederea că va fi votată și sprijinită de parlamentarii tuturor partidelor politice, asemeni cetățenilor care au semnat inițiativa, transmite președintele USR Dan Barna.

”După pronunțarea Curții Constituționale, inițiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat, urmând ca apoi să se organizeze un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum și vot majoritar.

Decizia CCR este o confirmare a ceea ce știam de la început și anume că inițiativa respectă toate reglementările naționale și internaționale legate de drepturile omului. Mai mult, această decizie crează un precedent în Europa. Este posibil ca astfel de legi să apară și în alte țări din Europa, cum ar fi Italia, Bulgaria sau Ungaria, transmite președintele grupului de inițiativă, avocatul Mihai Badea.” mai scrie USR BN/

Share.

About Author

Lasă un comentariu