Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PMP-istul Ionuț Simionca primul în cursa pentru Primăria Bistrița într-un sondaj CURS la comanda partidului său. Ce surprize rezervă sondajul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un sondaj CURS realizat la comanda Partidului Mișcarea Populară îl plasează pe deputatul Ionuț Simionca primul în opțiunile electoratului bistrițean în cazul unor alegeri locale pentru Primăria Bistrița.

La întrebarea ” dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Bistrițe cu care dintre următoarele persoane ați vota? ” primul cotat este Ionuț Simionca , PMP, cu 27 de procente urmat de Cristina Iurișniți indicata ca reprezentand Uniunea Salvați România-PLUS cu 24 de procente. Actualul primar al Bistriței, Ovidiu Crețu (PSD)  aflat acum  la al 3-lea mandat ar obține, potrivit acestui sondaj CURS abia al treilea scor cu 23 %, în timp ce liberalul Ioan Turc (PNL) ar fi fost, daca ar fi candidat în februarie-martie 2019 abia al 4-lea. Pe locul 5 s-ar plasa viceprimarul Gelu Muthi( ALDE) cu 6%, in timp ce același capitol al sondajului plasează un alt candidat, neprecizat la 2%. .Sondajul e realizat de CURS pe 800 de respondenți de peste 18 ani sondați prin metoda față în față, la domiciliul acestora, iar perioada acoperită este 21 februarie-6 martie. Trebuie spus și că 71 % dintre respondenți au indicat un nume.

Sondajul simulează și turul 2

Sondajul Curs are opțiuni și pentru turul 2, pornind de la presupunerea că s-ar reveni la alegerile locale în două tururi. La o presupusă intrare în al 2-lea tur de scrutin al lui Ionuț Simionca și a actualului primar Ovidiu Crețu, sondajul l-ar indica drept câștigător pe deputatul PMP cu 45 % față de 29%. 21 % dintre respondenți spun ca nu știu și 15 % nu ar vota. (foto)

Există și simulare Radu Moldovan -Ionuț Simionca

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud ar câștiga, potrivit rezultatelor din sondajul PMP  și într-un eventual duel în turul 2 la primărie cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan,   Într-o asemenea ipotetică situație scorul lui Moldovan ar fi mai mare decât al lui Crețu, de 25 %, dar potrivit sondajului Simionca ar obține 40% (foto 2)

 

Curs a realizat sondaje de opinie la comanda PMP în mai multe reședințe de județ și a testat scorul pe care l-ar obține parlamentarii partidului în orașel- reședințe din județele pe care le reprezintă în Parlament.

Share.

About Author

Lasă un comentariu