Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Opinie: Și totuși unde își va face cuib PSD-ul după euro? PES-ul tocmai le-a dat un șut in posterior

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Și totuși ce o sa spună PSD-ul cocoșit de PES în campania electorală la europarlamentare? Unde se duc europarlamentarii ăștia noi și la cine se afiliază, dacă frații din Partidul Socialiștilor Europeni nu-i mai vor?

Deocamdată ce se susura pe tot felul de voci, ce știa toată lumea, că socialiștii europeni nu-i vor nici măcar în cămăruța personalului de serviciu i-a lovit în moalele capului în plină precampanie: sunt out până în iunie când familia europeană îi evaluează pe PSD-isti și ia o decizie: îi exclude sau nu. Până atunci nu-i cunosc și trec pe partea cealaltă când îi văd. Cam așa s-ar traduce declarațiile de astăzi venite dinspre PES.

I-ar fi dat afara de pe acum, nu din iunie, dacă nu și-ar fi făcut calcule că-i poate afecta chiar și o decizie de excludere în plină campanie, furnizand munitie adversarilor politici, fiecare în țările lor.

Ce i s-a întâmplat astăzi PSD-ului și în curând, probabil ALDE-lui, ar trebui să aibă consecințe devastatoare în orice țară din UE. Când și ai tăi se dezic de tine, e grav de tot. Daca pe la noi campania electorală la europarlamentare ar fi despre asta, ar fi despre Europa, instituțiile ei si cum sa-i trimitem acolo pe cei mai buni ca sa aducă rezultate maxime pentru propria țară dar și pentru valorile europene, ei bine toată trancaneala made in PSD n-ar valora nici cât o ceapă degerată. Atunci toate bannerele de bine cu care au împanzit tara si mesajele aiuritoare despre prosperitate, nu i-ar ajuta să prindă nici macar un loc în Parlamentul ăla in care sunt atât de inadecvați.

Conștienți că acolo nu pot face nicio brânză, că pentru europeni au ajuns pur și simplu nefrecventabili după ce au trecut toate liniile roșii pentru salvarea marilor lor corupți, e greu de crezut că alții, i-ar trimite să-i reprezinte.

Știind cum stă treaba pe la noi și că decizia PES o sa-i scuture o tură bună, însă tot o să le trimită românii de-o echipa de handbal fără rezerve prin Parlamentul European, mă întreb și eu: când vine vremea să-și facă bagajele,  unde se duc?

Unde s-or duce vajnicii europarlamentari ai lui Dragnea: madam Plumb, ministresa Intotero & co atunci  când vine vremea să-și ia în primire birourile din Parlamentul european, sinecurile de 15000 de euro lunar si forfetarele europene sau cum le-o spune?

Poate o sa spună ca se duc cu fruntea sus să apere România de dusmanii de peste tot. O să fie ei, patri otii, ei impotriva tuturor. Ei pentru care ”România merită mai mult” se traduce în ” România merită mai mult ..decat Europa” (că pentru mulți dintre noi, dupa ”decât” e altceva).

PS. Nu bag totusi mâna în foc nici cu PES-ul asta. Daca la calculele pentru alegerile de dupa europarlamentare, acelea pentru comisii, funcții si altele asemanătoare le dă cu virgula, o să-i lase uitați la ei, acolo în ultima banca, unde-i țin pe repetenți. Dacă, desigur Plumb si restul n-o sa-si gaseasca salaș temporar pe la vreun grup eurofob, nou inființat, cu Fidesz-ul i-liberal, coleg de bancă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu