Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Crețu despre liberalul Turc: ”ori e mincinos, ori habar nu are ce vorbește”. Ce i-a stârnit furia primarului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Declarațiile insistente a lui Ioan Turc referitoare la așa zisa cauză pentru care corpul principal al Colegiului Național Liviu Rebreanu a rămas nereabilitat până acum au reușit să-l scoată din sărite pe primarul Ovidiu Crețu și să genereze chiar un comunicat de presă din partea acestuia.

Președintele județean al PNL a susținut săptămâna trecută într-o conferință de presă precum și într-o postare anterioară de facebook că reabilitarea clădirii principale a CNLR nu s-a putut realiza pentru că angajații Primăriei ar fi omis să trimită la timp un document la dosarul cererii de finanțare. În realitate însă, așa cum a scris de mai multe ori Bistrița Express finanțarea reabilitării prin Programul național de Dezvoltare Locală, unde pentru reabilitarea CNLR se obținuse un proiect de 32 de milioane s-a blocat ulterior din cauza regimului de proprietate și a faptului că imobilul nu era proprietatea administrației locale, ci e primit în administrare pentru de 99 ani de la Biserica Evanghelică.

Citește și: Ministrul Dezvoltării despre reabilitarea eșuată a Colegiului Liviu Rebreanu: căutăm altă sursă de finanțare

Ba chiar un alt liberal i-a reproșat în cateva randuri primarului, începând din 2018 că nu a încercat să facă o ofertă de-a lungul timpului Bisericii Evanghelice pentru a cumpăra imobilul colegiului și a cerut în schimb conducerii cultului evanghelic să doneze clădirea municipalității: https://www.bistritaexpress.ro/2018/04/19/stelian-dolha-ma-intreb-de-ce-n-a-facut-primarul-o-oferta-de-cumparare-a-cladirii-cnlr-acum-n-am-fi-fost-in-situatie-de-criza/

Din două una: ori e neinformat, ori e mincinos”

Crețu a fost atât e deranjat de ultimele declarații ale lui Ioan Turc încât a simtit nevoia sa  dea un drept la replică, primul după multă vreme încare nu a reacționat la atacuri ale adversarilor politici:”Părerile exprimate public de domnul Ioan Turc referitoare la demersurile făcute de municipalitate în vederea reabilitării Clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu sunt neadevărate și vreau să fac precizarea că finanțarea acestui obiectiv a fost respinsă din cauza faptului că imobilul nu se află în proprietatea noastră.” a scris Ovidiu Crețu.

Crețu a spus și că una din afirmațiile liberalului Turc e iresponsabilă: ”Afirmația „au pierdut finanțarea europeană din cauza faptului că șefimea din Primăria Bistrița a uitat să trimită în timp util o adresă, o adeverință, o țâdulă” este absolut iresponsabilă. Ori nu este bine informat și atunci trebuie să pună mâna pe carte, dacă n-a făcut-o la vreme, ori este în căutarea senzaționalului cu orice preț și atunci e mincinos. Înclin să cred că varianta a doua e valabilă” l-a taxat Crețu.

Întrebat de Bistrița Express la ce anume s-a referit atunci când a declarat ca pierderea unei hârtii ar fi cauza pierderii finanțării și nu regimul proprietății Turc a spus imediat după conferința de presă  că la pierderea unei finanțări prin fonduri europene,  anterioare PNDL ar fi făcut de fapt referire. Întrebat de reporterul Bistrița Express de unde are informația, Turc a  răspuns că a citit-o în presă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu