Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Partidul lui Viorel Cataramă nu poate candida la europarlamentare. A declarat la Bistrița că de la programul partidului i s-a tras

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viorel Cataramă și colegii săi de la nou înființatul partid ” Dreapta Liberală”, ultima formațiune politică înregistrată  în Registrul Partidelor Politice n-au reușit să-și înscrie candidaturile partidului pentru alegerile europarlamentare. Lista cu 240 000 de semnături depusă de partid a fost repinsă de BEC, pe motiv că nu toate ar fi fost conforme, iar acțiunile în instanță au fost respinse succesiv.

Cataramă, care a  aflat vestea acum două zile, a declarat sâmbătă la Bistrița, unde a luat pulsul filialei sale că i s-au pus bețe în roate din cauza programului partidului său, care atacă ceea ce acesta numește drept ”aristocrația bugetară”. Despre angajații de la stat  pe care Cataramă ii încadrează în această categorie spune că au fost sprijiniți de toate partidele politice care s-au aflat la conducerea ”statului socialist. De altfel fostul lider PNL susține că partidele politice din România  ar fi cu toate socialiste atât ca viziune cât și pentru  că au protejat  și contribuit la înmulțirea fără precedent a aparatului bugetar. De aici și una dintre propunerile din programul noii formațiuni: : în 10 zile tot ce e in plus în aparatul bugetar să fie concediat.25 % e propunerea lui Cataramă, iar procedura deciziei radicale ar fi concediere colectivă, a explicat acesta.

Si nu se opreste aici cu măsurile: restructurarea administrativă ar trebui să reducă numărul județelor la 15, iar localitățile să trăiască din veniturile proprii sau sa falimenteze: ” în SUA orașele falimentează și asta e, nu rezistă decât cei care se pot autofinanța”

Chiar și fără dreptul de a candida la europarlamentare, Viorel Cataramă spune că nu dezarmează și își pregătește partidul pentru următoarea confruntare: alegerile prezidențiale , unde își va anunța candidatura. Întrebat de reporterul Bistrita Express dacă nu se teme că va păți la fel cu semnăturile, Cataramă a răspuns că nu, și că experiența de acum îl va motiva să depășească obstacolele la alegerile prezidențiale, dar și la cele din 2020.

Pe listele depuse la Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare figura pe a 3-a poziție un antreprenor din Bistrița-Năsăud, Olimpiu Nistor, care este și președintele interimar al filialei. Despre Nistor, Cataramă a spus ulterior intr-o emisiune la Astv ca l-a impresionat ca a reusit sa strângă un numar record de semnături, peste 10 000, a doua performanță din țară și că alegerea poziționării pe listă s-a făcut după acest criteriu.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Ciordel Vataramă în

    De ce îi trebuie 10 zile să dea afară 25% din bugetari când lucrurile bune – de exemplu LUMEA în care trăim – s-a construit în numai 7 zile. Reducem și județe de la 40 la 15, și neapărat să-l reducem mintal pe Cataramă. Căci nu prea se înțelege din ce spune despre ”minunatul” său program politic European (va da afară și bugetari de la Bruxelles) drept cauză a neînțelegerii din partea BEC. Care-i legătura cu cele 69388 semnături neconforme, când listele DL par ”serioase”; de exemplu un candidat de profesie portar http://europarlamentare2019.bec.ro/wp-content/uploads/2019/04/DA_DL_CIUPE_GHEORGHE_ALIN.pdf, o fi strâns semnături pentru a se putea trece pe poartă pe lângă el, deci e bun de Europarlamentar. Alții propuși tot la BEC erau chiar ”mai potriviți” decât portarul, n-au niciun venit oficial. Bravo dom’le, halal promovări în acest ”partid”. Noroc că BEC s-a prins repede, înainte ca România să promoveze astfel de nonvalori.

Lasă un comentariu