Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”firmele mari și mici sunt sufocate de agresiunea statului. ANAF a transformat poprirea conturilor în sport național

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalul Stelian Dolha s-a declarat revoltat de agresivitatea cu care fiscul a ajuns să trateze afacerile mici și mijlocii,  dar și pe contribuabili și spune că ANAF-ul a transformat  blocarea conturilor în sport național, pe fondul unei foame de bani fără precedent.

Dolha s-a arătat șocat de numărul foarte mare de conturi poprite, de ordinul milioanelor la nivelul țării, într-un singur an. Cifrele le-a aflat după ce într-o comisie parlamentară de săptămâna trecută a fost audiată directoarea de la ANAF: ” numarul popririlor transmise de ANAF sunt  fără precedent, atât dacă e vorba de mici si mari intreprizatori, dar si de persoane particulare care se bat lunar cu fiscul care le pune  lacat pe conturi. O audiere saptamana asta a directorului ANAF intr-o comisie a Senatului a indicat cat de mare e fenomenul: ar putea fi vorba de milioane de conturi blocate anual. Cum s-a ajuns la cifra asta? Una din marile banci din Romania a declarat ca o treime din conturile pe care le administreaza au fost poprite intr-un an de ANAF. Ar fi fost vorba de 700 000 de mii cu totul. Va dati seama? La nivel de tara, un calcul simplu arată că e vorba de milioane intr-un an. Nu vi se pare inspaimantator ? Mie da. Si nu e vorba de firme doar, ci si de persoane fizice ” a atras atenția prim-vicepreședintele PNL BN într-o conferință de presă.

Stelian Dolha a amintit și că ministrul finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici a promis chiar într-o vizită în Bistrița că ANAF nu va mai popri conturile firmelor: ” Vi-l aduceti aminte pe Orlando, care se lauda, cred ca a facut-o si la Bistrita ca fiscul nu va mai bloca conturile, ca a gasit o solutie. Vezi sa nu. Atacul la afaceri, mici si mari si hartuirea celor care creaza plus valoare e sport national pentru ANAF-ul lui Orlando. Spre disperarea generala”.

Apoi majoritatea deciziilor financiare și fiscale ale Guvernului au pus o presiune greu de imaginat pe mediul economic, a mai spus Dolha, care a exemplificat cu răspunsurile oamenilor de afaceri străini date la un sondaj realizat de Consiliul Oamenilor de afaceri străini din România : ”Oamenii de afaceri straini spun, in proportie zdrobitoare (85 %) ca ordonanțele aparute peste noapte , lipsa de predictibilitate a deciziilor economice le-a afectat major afacerile . Adica altfel spus sunt constienti ca oricand un OUG nascut din mintea genialului Orlando, sau a altui geniu de prin Guvern îi poate afecta major” a mai remarcat Stelian Dolha.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu