Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Augustin Zegrean despre amânarea procesului lui Dragnea:”un judecător speriat este mai rău decât un judecător corupt”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a comentat amânarea cu 35 de zile a procesului plăților ilegale în care este judecat Liviu Dragnea la Inalta Curte  Casație și Justiție drept o pasare de responsabilitate între Curtea Supremă și CCR, adăugând că nici unii, nici ceilalți nu au curaj să-și  asume o decizie.

”Curtea Constituțională a amânat ca să vadă ce dă instanța supremă, iar instanța supremă a zis -hai că vă păcălim noi, ca să vedem ce faceți voi-În acest proces lucrurile sunt foarte clare, dar fiecare așteaptă ca celălalt să le declare neclare ca să scape el. Este sub nivelul la care ar trebui să se desfășoare lucrurile” a comentat Augustin Zegrean pentru Hotnews.ro. Fostul președinte al CCR a afirmat și că lipsa de asumare a completului de 5 judecatori  descalifică, dacă mai era nevoia, aceste completuri, care oricum sunt constituite doar pentru demnitari, ceea ce este din start o discriminare pozitivă: ”Nu e în regulă ca 5 judecători să dea o astfel de decizie. Păi atunci de ce mai trebuie aceste completuri de 5 judecători? Și miniștrii, și parlamentarii, toți demnitarii ar trebui judecați de instanțele obișnuite, pentru că este o discriminare pozitivă în favoarea lor. Ei sunt judecați de 3 judecători la instanța de fond și de 5 la instanța de apel, iar oamenii obișnuiți sunt judecați în fond de un judecător și de doi în apel. De ce trebuie să beneficieze ei de 5 judecători, ca să poată învârti lucrurile mai bine?”, a mai spus fostul șef de la CCR, care aadăugat și că:  “această decizie descalifică definitiv aceste completuri de 5, dacă mai era nevoie”, ceea ce înseamnă prin extensie înseamnă o decizie de descalificare a justiției”, a comentat pentru sursa citată.

In ceea ce privește teama judecatorilor de a-si asuma o decizie fostul presedinte al CCR crede că e Zegrean a adaugat: Justiția nu ar trebui să se teamă. Au toate garanțiile procesuale și legale să nu se teamă de nimic și totuși se tem. Asta este înspăimântător, pentru că un judecător speriat este mai rău decât un judecător corupt”, subliniază Zegrean.

”Nu au fost motive de amânare nici la CCR, nici la ICCJ. Nu vor să judece, clar, și nu vor să își asume răspunderea nici unii, nici alții” a mai spus pentru Hotnews Augustin Zegrean.

Unul dintre completele de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și justiție a amânat ieri pronunțarea în procesul angajărilor ilegale de la Directia de protecție a Copilului Teleorman, cazul în care este judecat Liviu Dragnea și pentru care a a primit 3 ani și 4 luni de închisoare de la prima instanță, completul cu 3 judecători. Aceasta în condițiile în care și CCR-ul, sesizat de Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților a amânat zilele trecute pronunțarea într-o cauza cumva conexă. Astfel Iordache, a făcut, ca înlocuitor temporar a lui Dragnea, o sesizare de conflict juridic între puterile statului în privința modului în care au fost constituite completele cu 3 judecători de la ICCJ, adică tocmai unul dintre cele l-a condamnat pe Dragnea la pedeapsa cu închisoarea. Iordache a pretins că aceste complete nu sunt constituite din judecatori specializați pe cauze de corupție. În privința acestei amânari de la CCR Zegrean a comentat că ar fi trebuit respinsă din start, în condițiile în care un vicepreședinte de Cameră a Deputaților nu are dreptul să sesizeze CCR.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius-ecologist PV în

    Toata JUSTITIA e speriata si pusa pe ganduri. Zile faine ne asteapta in Romanica ! Tara se goleste exact ca o clepsidra .

Lasă un comentariu