Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: Nepăsarea administrațiilor ucide. O dramă care trage, a câta oară, un semnal în pustiu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După drama copilașului de 3 ani găsit mort într-o fosă a unei școli din Iași Deputatul USR, Cristina Iurișniți a publicat un adevărat rechizitoriu la adresa indolenței autorităților centrale și locale care se complac într-o realitate de EV Mediu cu toalete școlare devenite capcane ale morții.

Cristina Iurișniți, care a pornit în urmă cu mai multe luni o adevărată campanie pentru închiderea foselor și a WC-urilor din curțile școlilor, atrâgându-și ostilitatea mai multor primari, deranjați de luările de poziție ale deputatului USR, a reamintit care e situația reală în întreaga țară, taxându-i din nou pe primari și Guvern : ” La începutul lui ianuarie 2019, potrivit MEN, 2355 de unități școlare fără apă și canalizare, au grupurile sanitare în curte. Dar în viziunea Andronescu, doar 1400 de unități școlare vor beneficia de toalete ecologice! Restul mai așteaptă… În Bistrița-Năsăud, județ pe care îl reprezint, mai avem 20 de școli și grădinițe care sunt victimele nepăsării primarilor iresponsabili! Guvernanții, primarii iresponsabili și nepăsători uită că sufletul unei comunități este școala! Uită că în jurul ei se clădește temelia unei educații necesare pentru progres. Uită că un minim de grijă și decență pentru proprii copii este să existe apă și canalizare în școli și pentru întreaga comunitate, grupuri sanitare în interior, căldură iarna și o masă caldă sau un pachet alimentar diversificat. Numai așa putem reduce abandonul școlar și analfabetismul funcțional! Numai așa putem evita să ne moară copiii în Dîmbovița, Vâlcea, Mureș, Iași! Nu putem sa asistăm nepasatori în fața crimelor administrațiilor locale, a furtului național controlat de Dragnea, Vîlcov și Teodorovici. Milioanele de euro se duc pe afaceri murdare cu statul în buzunarele hoților politici cu false haine democratice in timp ce școlile rămân îngropate în fose demne de Ev Mediu” a scris Cristina Iurișniți într-o declarație politică.

Despre tragedia de luni din județul Iași, unde un copil de 3 ani a pierit în fosa septică, deputatul USR a scris că e „O crimă care trage a câtă oară un semnal de alarmă în pustiu… In România captivă și ținută din nepăsare, ticăloșie, lăcomie și calcul politic în negura Evului Mediu  copiii mor în fose septice” și remarcă o coincidență amară între numele satului în care s-a petrecut nenorocirea și drama în sine:  ”O familie plânge acum…un copil de 3 ani nevinovat plătește pentru ticăloșia sistemului paralel, pentru primarii nepăsători care s-au perindat zeci de ani prin zonele vulnerabile ale României profunde, uitate și disprețuite! Satul morții se numește ironic Buda... ”

Share.

About Author

Lasă un comentariu