Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce replică i-a putut da vicepremierul Suciu președintelui Iohannis care a cerut măsuri pentru a limita tragediile din școli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce președintele Iohannis a cerut Guvernului și autorităților locale un plan  pentru rezolvarea de urgență a  problemelor grave din unitățile de învățământ care să le ofere siguranță tuturor copiilor, ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, a sărit cu replica.

Suciu a postat pe facebook răspunsul, odată cu  declarațiile pentru o publicație centrală în care îi transmite președintelui că primarul din comuna de care aparține școala cu fosa septică în care a murit luni un  băiețel de 3 ani e din PNL și că în cele trei mandate primarul cu pricina nu a depus niciun proiect pe PNDL pentru reabilitarea de școli:  ”Poate îl sună președintele pe domnul primar din Brăiești, primar PNL la al treilea mandat, să îl întrebe de ce nu a depus niciun proiect pe PNDL pentru reabilitarea școlilor. Asta înainte de a face apel la tragedii pentru interese politicianiste”. a fost replica bistrițeanului care conduce Ministerul Dezvoltării.

Ce a cerut de fapt președintele Iohannis

Președintele Iohannis a avut ieri o luare de poziție după tragedia de la școala dintr-un sat din Iași, în care a murit un băiețel de 3 ani, după ce  a căzut în fosa septică neasigurată a școlii. El le-a cerut tuturor fortelor politice să-și mobilizeze reprezentanții din administrațiile locale pentru a face demersuri comune de a rezolva problemele grave existente în unitățile școlare și le-a reamintit guvernanților că le-a solicitat din 2015 un plan în 3 ani de autorizare a școlilor: ”responsibilitatea acestui plan revine autorităților locale și centrale în mod egal și trebuie asumată ca atare. Situația în care se găsesc multe școli din țară este o rușine națională pentru România  europeană a anului 2019”. Cât despre planul comun strategic  Iohannis a remarcat că singura strategie a autorităților a fost să se derobeze imediat de orice responsabilitate de fiecare dată când au apărut cazuri limită sau tragedii.

Cazul din Iași este departe de a fi fost singular. Trei copiii au murit în ultimii șase ani după ce au căzut în fosele septice din curtea scolilor cu toalete în curte, însă tragediile nu au dus la o schimbare de abordare. În acest moment mai bine de 1500 de scoli dintre care 22 numai în Bistrița-Năsăud au toaletele copiilor  în curte.

Daniel Suciu nu este la prima reacție vehementă pe tema toaletelor din curtea scolilor. La votarea bugetului pe 2019 pe când era lider de grup la PSD în Camera Deputaților a  fost acuzat de deputata USR Cristina Iurișniți  că nu a votat un amendament de amenajare a toaletelor școlare în incinta unei scoli din Bistrița-Năsău , în Miceștii de Câmpie, comuna din colegiul pe care l-a reprezentat în primul său mandat și unde locuiesc bunicii săi. Răspunsul de atunci al lui Daniel Suciu a fost plin de atacuri la persoană, cu trimitere la un litigiu pe care l-ar avea deputata cu un angajat de-al său, fără nicio legătură cu subectul în cauză.

citiți si Reproșuri între parlamentarii bistrițeni: ”nu l-a interesat să voteze finanțarea pentru un obiectiv din comuna bunicilor sai. E la al doilea mandat, nu-i pot înțelege lipsa de interes”

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Acest Daniel Suciu este un individ foarte slab pregatit. El nu-i capabil de o analiza serioasa a unei probleme grave precum cea a lipsi autorizarii de functionare a școlilor din Romania, cele mai multe din mediul rural. La o problema atat de serioasa , care s-a soldat cu o tragedie , acest individ cu minte de gaina, nu a gasit decat sa acuze ca in acea localitate este primar PNL la al treilea mandat. De parca asemenea situatii precare nu se intalnesc si la primarii PSD. Un exemplu este chiar primarul PSD al Bistritei , Ovidiu Cretu aflat tot la al treile mandat, si care are la scoala din Slatinita o situatie asemanatoare , care din fericire nu s-a confruntat pana in prezent cu vre-o tragedie:

Lasă un comentariu