Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița: Nicolicea, nominalizatul lui Dragnea la Justiție este responsabil de eliberarea celor 14 000 de deținuți cu recursul compensatoriu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Propunerea CEX-ului PSD de a-l nominaliza pe Eugen Nicolicea la justiție în locul lui Tudorel Toader, căruia i s-a dat vot de neîncredere, este complet deplasată, consideră reprezentanții USR Bistrița.

Într-o postare pe pagina oficială a USR Bistrița se reamintește că Nicolicea este cel care a modificat legea recursului compensatoriu care a dus la eliberarea unui număr fără precedent de deținuți, dintre care mulți au recidivat imediat: ”Eugen Nicolicea, propunerea lui Liviu Dragnea de ministru al Justiție, este cel care a modificat legea recursului compensatoriu astfel încât, în mai puțin de 18 luni, au fost eliberați din pușcării peste 14.000 de deținuți, printre care tâlhari și violatori. Dintre aceștia, mai bine de 700 s-au întors la închisoare după ce au săvârșit noi infracțiuni. Nicolicea este un pericol pentru siguranța românilor. Acum Nicolicea este pus ministru al Justiției ca să-l scape pe Dragnea de pușcărie. Locul infractorilor este la închisoare. Fără hoție ajungem departe”, au atras atenția cei de la USR.

De altfel Alianța 2020 USR-PLUS i-a cerut președintelui Iohannis să nu îl numească pe Nicolicea în funcția de miistru al justiției: ”  Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PD împotriva Justiției, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru o funcție atât de importantă în statul român” susțin într-un comunicat de presă liderii alianței.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii care au propus mai multe modificări la legile Justiţiei în „Comisia Iordache“, are un CV cu multe necunoscute. Deputatul PSD este de profesie inginer. A absolvit Facultatea de Electronică – secţia Calculatoare Electronice, însă fără să spună la ce Universitate şi în ce an. Un fost coleg de-al său spune că ar fi absolvit în 1981, la Timişoara. În 1982, se angajează ca inginer la Şantierul Naval Drobeta Turnu Severin. Un an mai târziu se mută la IRUC Bucureşti.
    Eugen Nicolicea a mai trecut în CV şi o Facultate de Drept, la fel, fără să spună Universitatea sau anul absolvirii. Dupa unele informatii, Nicolicea, la 52 de ani a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”. A facut doar trei ani de facultate. In acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui. Acest neica-nimeni in ale justitiei, inafara de modificarile aduse legii recursului compensatoriu, s-a remarcat în trecut prin declarațiile controversate și pozițiile sale ferme de susținere a modificărilor aduse legilor Justiției. Si asta nu e totul.
    Un mare semn de întrebare este legat de obținerea certificatului de revoluționar. Potrivit unei anchete, în cererea pe care a depus-o pentru obținerea certificatului de revoluționar, parlamentarul susține că a luptat împotriva comunismului la Turnu Severin, în timp ce CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților îl arată, în acea perioadă, ca angajat al unei întreprinderi din București. In plus, revolutia dela Turnu Severin a fost la fel cu cea de la Bistrita, unde nu s-a tres nici un foc de arma.
    Si pentru ca tacamul sa fie complet, in 1994, Eugen Nicolicea cerea ca Regele Mihai să fie declarat persona non grata pe teritoriul României.

Lasă un comentariu