Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Circulația feroviară între Cluj și Bistrița a fost dată astăzi peste cap din cauza accidentului de la Beclean. Traficul rutier si feroviar deblocat complet către seară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Coliziunea dintre un tir  încărcat cu lemne și trenul Regio Cluj-Bistrița  în orașul Beclean a provocat pe lângă rănirea ușoara a câtorva călători ai  trenului și blocarea traficului feroviar și rutier.

În întregime traficul pe ambele căi a fost deblocat  abia către seară, potrivit unei informări a IJP Bistrița-Năsăud. Câteva trenuri care rulau între Bistrița-Cluj dar și pe alte rute precum Iași Timișoara au avut zeci de minute întârziere. Traficul feroviar între staţiile Coldău şi Beclean pe Someş, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost redeschis, pe firul I, după zeci de minute de blocaj  a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate .
”Pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe firul I, SRCF Cluj a acţionat în zona trecerii la nivel cu o echipă de peste 50 de angajaţi de la divizia Linii, care au intervenit cu utilaje de mica mecanizare şi moto-stivuitoare pentru ridicarea şi scoaterea materialului lemnos răsturnat pe liniile de cale ferată”, a anunțat SNCFR

După deblocarea firului 1, în jurul orelor 15,30 lucrătorii CFR au continuat intervenția şi pe firul II, ”unde s-a acționat pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat şi pe firul II în condiţii de siguranţă”au anunțat cei de la SNCFR.

Accidentul s-a produs  la trecerea la nivel de la km 23+889, mai spune sursa citată care dă asigurări că instalaţia de semnalizare acustică şi luminoasă funcţiona normal în momentul impactului.

“Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, cinci călători din tren au suferit răni uşoare…iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. “, precizează administratorul reţelei feroviare naţionale.

Mai multe trenuri au fost oprite temporar printre care:  IR 15830 Cluj Napoca – Bistriţa Nord (implicat în coliziune), IR 1834 Timişoara – Iaşi şi R 4102 Cluj Napoca – Bistriţa Nord. Traficul rutier între Beclean și Nușeni pe drumul județean a fost blocat ore întregi din pricina materialului lemnos împrăștiat pe șosea.

Polițistii au stabilit din primele cercetări că șoferul tirului implicat în accident, un bărbat de 35 de ani din Târlișua a ignorat semnalele acustice și luminoase de la trecerea de nivel cu calea ferată, moment în care a fost izbit de trenul Regio 15830, Cluj -Bistrița. Atât șoferul cât și conductorul trenului au fost testați cu aparatul eitlotest, iar rezultatele au fost negative. Cinci persoane au fost rănite în accident, toți pasageri ai trenului : două, o femeie de 67 de ani și un bărbat de 35, ajungând la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde au rămas pentru investigații suplimentare.

Citeste ce s-a întâmplat: Un tir lovit de tren a blocat circulația pe drumul 172 A. Pasageri ai trenului, între care copii, răniți în accident

Share.

About Author

Lasă un comentariu