Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierii PNL au boicotat ”extraordinara” de marți: acuză că Bistrița e condusă bicefal și haotic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aleșii locali ai PNL Bistrița au boicotat o ședință extraordinară, cu două puncte, convocată pentru astăzi, 23 aprilie de primarul Ovidiu Crețu și susțin că s-au săturat de joaca de-a ”uite ședința-nu e ședință” a  administrației orașului pe care o acuză că a devenit bicefală și haotică.

Într-un comunicat de presă consilierii locali PNL spun că nu vor să fie piese într-o bătălie internă dusă în PSD pentru ceea ce numesc ”detronarea primarului Crețu și instaurarea viceprimarului Niculae: ” În ultima perioadă este din ce în ce mai evident faptul că administrația bistrițeană are o conducere bicefală, total detașată de problemele reale ale orașului. Bătălia internă pentru detronarea primarului Ovidiu Crețu și instaurarea regimului viceprimarului Niculae creează o harababură maximă în primărie. Se restructurează servicii, se înființează altele noi, se arogă merite, se plagiază idei, se deleagă atribuții, se retrag proiecte de hotărâri, se depun altele noi fără noimă etc.” susțin consilierii locali PNL.

Ei spun și că degringolada se poate observa inclusiv în deciziile de convocare a ședințelor de Consiliu Local, în care pe rând viceprimarul și apoi primarul ar face convocarile: ”Practic, s-a ajuns ca deciziile care privesc viitorul orașului să fie adoptate în ședințe de îndată sau în ședințe de urgență, neexistând niciun argument real pentru invocarea urgenței. Probabil, cei care conduc vremelnic Bistrița se inspiră de la cei care conduc, tot vremelnic, România, prin ordonanțe de urgență. Ce s-a întâmplat la Bistrița în luna aprilie este o demonstrație clară a managementului defectuos al unei administrații publice nefuncționale, AȘA NU!
La începutul lunii (4 aprilie) viceprimarul a convocat o ședință extraordinară (primarul fiind în concediu) pentru că a uitat să pună un proiect pe ordinea de zi în ședința din luna martie (28 martie). După numai câteva zile s-a mai convocat o ședință extraordinară pentru 16 aprilie care a fost mutată fără nici un motiv pentru data de 18 aprilie. Săptămâna trecută, în 19 aprilie, a mai fost convocată o ședință, tot extraordinară, pentru data de azi, 23 aprilie, fără nicio motivare a urgenței, urmând ca în 25 aprilie să aibă loc ședința ordinară a Consiliului Local. Haos total!” mai spune comunicatul, care continuă:
”Având în vedere aspectele de mai sus care demonstrează lipsa evidentă de organizare și profesionalism în administrarea unui oraș, consilierii local ai Partidului Național Liberal își exprimă dezacordul total pentru un asemenea mod de conducere care nici măcar nu respectă legea și informează pe această cale publicul că nu vor participa la ședința de astăzi, 23 aprilie 2019, a Consiliului Local al Municipiului Bistrița, păstrând astfel distanța față de luptele interne ce guvernează administrația PSD la nivel local”.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Acesti PSD-isti sunt toti o apa si un pamant, dupa chipul si asemanarea lui Cretu. Ei nu stiu sa faca ceva nou pentru oras, decat sa strice ce au facut altii. Prin mutarea lucruirilor dintr-un loc in altul orasul nu castiga nimic. Fiecare vine cu cate o ideie tampita si vrea sa sa si-o pun in practica, fara sa intrebe pe nimeni, asa cum s-a intamplat si cu partia Cocos, aceasta gaura neagra care a indatorat orasul pe 20 de ani.
    Totul a inceput cand primarul Cretu a fost pus pe mutarea fara nici o noima a statuilor de la locul lor firesc. De la „gandirea inteleapta” a tovarasului Cretu, s-au molipsit si ceilalti PSD-isti cu idei putine si acelea proaste. Astfel, Viceprimarul Cristian Nicolae, alt PSD-ist, ca sa faca si el ceva, vrea sa mute stadionul din Bistrita in Unirea, ca si cum Bistrita nu ar avea late prioritati . Chiar si prefectul Ovidiu Frent, un PSD-ist care parea un om cu judecata, anul trecut a mutat pe furis „troita revolutiei” din Piata Petru Rares in Cimitirul Municipal, spre stupoarea si indignarea societatii civile bistritene, care au cerut imperios ca troita sa fie adusa inapoi .
    Astia in loc sa faca ceva in plus pentru oras, muta lucrurile facute de altii dintr-un loc in altul, dupa lozinca „ziua trece, leafa merge- noi muncim cu drag”.

Lasă un comentariu