Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A vrut să își ia zborul cu mașina: polițiștii l-au oprit după ce depășise 200 la oră

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un tânăr teribilist din Coldău a fost surprins zilele trecute de radar pe când conducea o mașină cu 208 km/oră. Și nu s-a întâmplat oriunde, ci pe un drum național intens circulat, DN 17, între Șieu Măgheruș și Podirei.

”Mai apăsa un pic pe accelerație și -și lua zborul”, au comentat polițiștii uluiți de viteza înregistrată de radar. Pentru ispravă șoferul de 23 de ani  va rămâne trei luni fără drept de a conduce și s-a ales cu maximum de puncte de amendă, 20, ceea ce -i aduce și o amendă de 2900 de lei, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sârb.

Mini-vacanță cu recoltă mare la amenzi

În timpul minivacanței de Paști și 1 mai polițiștii au tras pe dreapta o mulțime de șoferi fără permis, băuți, cu autoturisme neînmatriculate, unii cumulând toate aceste nfracțiuni la un loc. Cu totul au fost aplicate  350 de amenzi, cu un total de 92000 de lei, iar 27 de șoferi au rămas fărăr permis.

De pildă în 1 mai polițiștii l-au oprit chiar în Bistrița pe un tânăr de 29 de ani care nu deținea permis de conducere și avea și alcoolemie de 0,27.

Băut, fără permis, numere false, mașina radiată

În Telciu un tânăr de 20 de ani a fost oprit în timp ce conducea o mașină cu numere de înmatriculare germane. La o verificare de rutină polițiștii au descoperit că mașina era radiată din evidentele autorităților germane din data de 16 noiembrie 2018, iar plăcutele cu numerele de înmatriculare erau false, fiind atribuite unui alt autoturism.  Tânărul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar etilotestul indica faptul ca avea o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool în aerul expirat, arătă un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. Tânărul s-a ales cu un dosar penal și este deja candidat la o pedeapsă cu închisoarea pentru  ”infracțiunile de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere si conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe” Și tot în Telciu, localitatea Telcișor polițiștii l-au prins în 1 mai pe moped pe un tânăr fără permis și cu alcoolemie.

Aceeași zi, 1 mai, altă localitate, aceleași infracțiuni. La Rusu de Sus tot un tânăr de 33 de ani a fost prins de polițiști tot pe moped, fără permis pentru nicio categorie și în plus, băut.

ATV urmărit de poliție

Aceeași ispravă, plus refuzul de  a opri la semnalele polițiștilor, altă categorie de vehicul. Un locuitor din Rebra , călare pe un ATV a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor care au încercat să-l oprească tot de 1 mai, pe 172 D în Rebra. Omul a apăsat accelerația ATV-ului și dus a fost, cu polițiștii după el. S-a oprit într-un șant în centrul Rebrei ș asta după e s-a răsturnat ,rănindu-se ușor. a fugit pentru că nu avea permis conducere pentru nicio categorie de vehicule, și în plus era și băut bine, avea o valoare de aproape 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.S-a ales și el cu dosar penal.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu