Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inițiatorul legii barierelor obligatorii trece la acțiune: vrea să urgenteze amenajările pentru trecerea de la Livezile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca, inițiatorul legii care a impus CFR-ului și altor administratori de căi ferate din România să semnalizeze cu bariere sau semibariere trecerile de cale ferată de pe drumuri europene sau naționale intens circulate, se implică în urgentarea amenajării acestora.

După ce a constatat că trecerea la nivel cu calea ferată de la Livezile s-a dovedit un adevărat coșmar pentru șoferi înaintea și în timpul ultimei minivacanțe, cu potențial de a bloca mult și bine șoferii în ambuteiaje în această vară parlamentarul a anunțat că vrea să impulsioneze instalarea de bariere sau semibariere în zonă.

L-a contactat pe primarul din Livezile,  Traian Simionca (foto) și împreună au convenit să facă front comun pentru urgentarea rezolvării problemei: ”Primii pași pentru instalarea de bariere la trecerile la nivel cu calea ferata în Livezile! M-am întâlnit astăzi cu Primarul Comunei Livezile, jud. Bistrița-Năsăud, și am discutat despre instalarea de bariere și semafoare la trecerile la nivel cu calea ferata din comună, în baza Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, lege pe care am inițiat-o în acest sens. Primarul s-a dovedit interesat de subiect și am convenit că săptămâna viitoare acesta va începe demersurile pentru rezolvarea problemei, cu atât mai mult cu cât, din cauza lipsei barierelor în comună, de Paște s-au format cozi de mașini de 6 km ” a scris Ionuț Simionca pe facebook, unde a descris și problema cu care se confruntă șoferii în zonă: ”practic, traficul pe drumul european E58 a fost paralizat din cauza trecerilor la nivel cu calea ferată din Livezile, iar cozile de mașini au ajuns să blocheze intrarea și ieșirea din Municipiul Bistrița. Este de așteptat ca aglomerația pe ruta Bistrița-Livezile să crească și mai mult pe perioada de vară.”.

În plus Simionca cere și Ministerului Transportului să urgenteze instalarea barierelor atât la ieșirea din Bistrița, de pe strada Lucian Blaga cât și cea care a făcut atât de multe victime din Viișoara și asta  ”având în vedere faptul că licitațiile pentru aceste obiective au fost finalizate, iar lucrările au început deja”. Simionca atrage atenția că fiecare secundă contează și că dincolo de descongestionarea traficului legea poate salva vieți.

Ce stipulează legea Simionca

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca a reușit să impună votarea unei legi, promulgată în iunie anul acesta, 154/2018 care să oblige administratorii căilor ferate să instaleze bariere/semibariere la trecerile de nivel pe drumurile europene sau pe cele naționale cu risc de producere de accidente, dar și să curețe vegetația pe o rază de 150 de metri de intersecție de cale ferată. Legea lui Simionca are prevăzute și amenzi consistente. Cele pentru necurățarea vegetației  de la 30 000 de lei la 150 000 au intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019, însă cele pentru lipsa barierelor, de la 50000 la 250 000 de lei intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Share.

About Author

Lasă un comentariu