Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ex-ministrul Liviu Pop a chemat-o în judecată pe Cristina Iurișniți după ce a fost sancționat de CNCD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a fost chemată în judecată la instanța de contencios de fostul ministru al Invățământului Liviu POP într-un proces pe care  pesedistul l-a intentat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce a primit un avertisment din partea instituției.

Totul a pornit de la o sesizare făcută de Cristina Iurișniți în calitatea acesteia de președintă a comisiei parlamentare pentru egalitatea de șanse împotriva lui Liviu Pop, pentru că  i-a catalogat pe cei de la Forumul German drept continuatori ai unor organizații naziste,

După ce a primit citația, deputatul USR a comentat pe facebook că în loc să-și ceară scuze pentru gravele derapaje din declarațiile sale publice, senatorul PSD Liviu Pop  a perseverat în atitudinea sa, dând-o în judecată pe ea ca reclamantă cât și instituția sesizată

În temeiul legii, CNCD a constatat derapajele grave din discursul public al lui Liviu Pop și l-a sancționat pe senatorul PSD cu un avertisment. Cu aceeași ocazie, Consiliul l-a sancționat cu 2.000 de lei amendă contravențională pe Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, pentru afirmații asemănătoare la adresa FDGR. „În loc să prezinte scuze publice pentru cele afirmate cu privire la Forumul Democrat al Germanilor din România, dând dovadă de o minimă decență și responsabilitate, Liviu Pop a ales să conteste în instanță decizia de sancționare, chemându-mă în judecată alături de CNCD pe data de 21 iunie 2019, citația fiind emisă în 23 aprilie 2019. Dreptul la un acces liber la justiție este de necontestat, însă, în același timp, acestuia îi corespunde corelativ o obligație de responsabilitate. În momentul când ocupi o funcție de demnitate publică și faci anumite afirmații jignitoare și discriminatoare, ești conștient că mesajul tău poate provoca grave prejudicii și poate afecta categorii sociale însemnate”, a mai spus deputatul USR Cristina Iurișniți.

Parlamentarul USR crede că prejudiciile provocate de senatorul PSD Liviu Pop, unei întregi comunități prin declarația pe care nu a dar verodată semn că o regretă, sunt cu atât mai însemnate dacă se ia în calcul moțiunea semnată de 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, reprezentând 11 state membre, prin care s-a cerut o investigație asupra modului în care România își protejează minoritățile. ”Reprezentanții PSD susțin pe toate vocile și pe toate căile de comunicare cât de buni patrioți sunt ei, dar nu ratează nicio ocazie să facă România de râs în Europa și să incite la ură și discriminare” a mai spus președinta comisie parlamentare pentru egalitate de șanse.

Share.

About Author

Lasă un comentariu