Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

INUNDATII :Echipele de la ISU BN au în față o noapte lungă de intervenții. E cod portocaliu de inundații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După reprizele devastatoare de ploaie cu gheață, anunțate prin alerta de cod portocaliu de la ora 18,00 căderile de apă nu s-au oprit, iar un nou cod portocaliu, de data aceasta de inundații a fost instituit până dimineață.

De altfel echipele ISU, mobilizate în totalitate alături de cele de la serviicile voluntare din mai multe comune și orașe vor avea în față o noapte lungă anunță comandantul Comitetului pentru Situații de Urgență, prefectul Ovidiu Frenț. Sunt mobilizați pe lângă pompierii de la ISU (10 echipaje )și jandarmii, polițiștii dar și personalul Institutiei prefectului, informează un comunicat de presă semnat de Ovidiu Frenț. Lor li s-au alăturat toate echipele de la SVSU din localitățile afectae de inundații.

Avertizarea de cod portocaliu de inundații a intrat în vigoare la ora 22,50 și este valabilă până dimineață zilei de 16 mai  la ora 7,00 .Aceasta semnalează că precipitațiile masive, cedarea apei din stratul de zapada de pe versanți , dar și a precipitațiilor prognozate  ”pot produce în continuare scurgeri importante pe versanți , torente, pâraie, viituri rapide pe râuri micicu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și depășirea cotelor de inundații pe Mureș, Someșul Mare aval de stația Rodna, amonte de stația Beclean”.

Dumitra, Budacu de Jos, Monor orașele Năsăud și Bistrița afectate de inundații

La Dumitra a fost un adevărat prăpăd : apa de pe Dealul Târgului a coborât în torent către vatra satului surprinzând oamenii în case. Pompierii din Năsăud au evacuat dintr-o casă o mamă cu un copil (foto) dar și o femeie de 60 din alta. Drumul județean DJ 15 a fost inundat de aluviuni.

La Budacu de Jos cota de inundații a fost depășită pe râul Budac cu 60 de cm. Populația din comună  a fost avertizată prin sistemul RoAlert de ISU BN.

În Bîrla și Mărișelu au fost semnalate inundații aproape de miezul nopții. Au intervenit pompierii militari cu motopompe și motopompa de capacitate mărită, anunță CJSU.

Si la Romuli au fost anunțate la ora 1,26 aluviuni pe DN 17 D. Se circulă pe un sens de mers , a intervenit comitetul local pentru situații de urgență , iar polițiștii fluidizează traficul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu