Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Apele își fac de cap în județ. Codul portocaliu de inundații a fost prelungit iar pentru un afluent al Sieului e cod rosu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un cod roșu de inundații a fost anunțat în această dimineața puțin după ora 9,00 pentru județul Bistrița-Năsăud. E vizat pârăul Dipșa, un afluent al Sieului care va avea depășiri ale cotelor de pericol pe cursul superior. Alerta Direcției pentru Situații de Urgență acoperă intervalul orar 9,00-15,00. Pârăul Dipșa traversează localitățile Viile Tecii, Ocnița , Teaca și Dipșa.

Locuitorii din comunele Teaca, Galații Bistriței și Lechința au primit pe telefoane avertizarae Ro Alert Cod Roșu de inundații, anunță ISU Bistrița-Năsăud. Bazinul hidrografic Budac e vizat de prelungirea unui cod portocaliu de inundații până la ora 12,00

Stirea inițială, vineri ora 1,30 N-am scăpat bine din Codul roșu de inundații că joi noaptea a fost instituit un nou cod, de data aceasta portocaliu de inundații.

Alerta emisă de Dispeceratul pentru Situații de Urgență  în 16 mai la ora 23,00 anunța că fenomenele pentru care  a fost emis codul pentru Bistrița-Năsăud: adică noi precipitații care vor duce la scurgeri importante de pe versanți,  este valabilă până în 17 mai la ora 4,00.

Alerta anunța creșteri semnificative ale nivelurilor râurilor și depășiri ale cotelor de inundație. În cuprinsul alertei de cod portocaliu  se face referire la bazinul hidrografic Budac, acolo unde apele s-au revărsat și ieri, când a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru  salva oameni și bunuri din calea apelor, atât la Mărișelu, cît și în Budacul de Jos.

La Bistrița, afectată serios de ploile de miercuri și joi, o nouă ploaie cu căderi semnificative de apă a început joi spre vineri în jurul orelor 1,30.

Share.

About Author

Lasă un comentariu