Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul județean Emil Neia Lăcatuș trimis la plimbare de liberali după ce a semnat un protocol cu PSD în numele unei organizații a romilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii l-au exclus ieri pe consilieruljudețean Emil Neia Lăcătuș,  din rândurile lor, în cadrul unei ședințe convocate de urgență de Biroul Politic Municipal Bistrița al PNL.

Excluderea lui Neia Lăcătuș vine pe fondul unui protocol de susținere în alegeri pe care acesta, în calitate de șef al Partidei Romilor BN l-a semnat cu președinteel PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

PNL Bistrița anunță în această dimineață, printr-un comunicat de presă că l-au scos în afara partidului pe vechiul militant provenit din PDL: ”Biroul Politic al PNL, întrunit în ședință de urgență, ieri 22.05.2019, în conformitate cu prevederile statutare, a decis cu unanimitate de voturi radierea domnului Emil Neia Lăcătuș din calitatea de membru al Partidului Național Liberal.” precizează comunicatul. Iar explicația pentru decizia unanimă este:  ” susținerea publică a unui alt partid politic și a unei alte doctrine politice de către consilierul județean Emil Neia Lăcătuș”.

Liberalii mai spun și că nu vor avea niciun fel de toleranță, nici în viitor  pentru cei care membrii lor care vor susține PSD-ul :” ne delimităm în mod categoric de astfel de practici și nu vom tolera niciun act de susținere a Partidului Social Democrat de către membrii PNL” .

Conform legii migrației politice Emil Neia Lăcatus isi va pierde si calitatea de consilier județean odată cu excluderea sa din partid.

Neia Lăcătuș a fost cooptat în PDL cu mulți ani în urmă tocmai datorită funcției sale de președinte a Asociației Partida Romilor și calculelor electorale făcute de liderii județeni ai acestui partid și a primit poziții eligibile pe listele Partidului Liberal Democrat pentru Consiliul Județean. În actualul deliberativ a reușit să intre după ce mai mulți consilieri județeni au renunțat la funcții.

 

Sursa foto: Asociația Partida Romilor Pro Europa

Share.

About Author

Lasă un comentariu