Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liviu Dragnea merge la închisoare, după ce azi judecatorii ICCJ i-au mentinut sentința. Zegrean: ” nici îngerii nu l-ar fi scăpat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PSD, Liviu Dragnea își va ispăși începând de astăzi pedeapsa de 3 ani și 6 luni la care a fost condamnat de o instanță de 3 judecători a Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce instanța de  apel a Curții Supreme  i-a respins  apelul.

În motivarea deciziei de condamnare inițiale, magistraţii instanței supreme spun că liderul PSD “a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute”.Din octombrie 2018, când dosarul a intrat în faza de apel, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată și dacă nu se lua o hotărâre acum, unul dintre judecătorii completului de 5 s-ar fi pensionat luna viioare și procesul ar fi fost reluat.

Invitat să comenteze menținerea sentinței inițiale și trimiterea la închisoare a liderilor PSD; Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR  a spus la Digi 24 Dragnea nu avea cum să fie achitat în condițiile în care mai avea o sentință cu suspendare din dosarul regerendumului  :” Dragnea nu putea primi cu suspendare… si dacă ingerii l-ar fi judecat tot trebuiau sa-i dea cu executare.”. După ce Cătălin Rădulescu, vicepreședintele PSD a susținut în aceeași emisiune că sentința ar fi o răzbunare și că ar fi vorba de un ordin dat la nivel înalt , Augustin Zegrean  a replicat : ”Nu cred ca justiția din România lucrează la ordin. Dacă lucra la ordine nu trebuia să amâne atunci (nota red amânarae succesivă). Este exact consecința faptelor lor. A încercat să miște justiția să o ducă înapoi. Și uite că n-a reușit… Uite ca niciun rău nu vine singur.” a mai spus Zegrean care a făcut referire la rezultatul alegerilor europarlamentare.

Despre rezultatul alegerilor fostul președinte CCR a comentat că un asemenea scor, în orice țară civilizată i-ar fi atras demisia președintelui de partid, ceea ce in cazul lui Dragnea nu s-ar fi  întâmplat: ”Nu mai trebuie să-și dea demisia Dragnea.Nici  PSD nu va face pasul înapoi, pentru că la noi nimeni nu face pasul asta. Dar vedeți că poporul ăsta nu doarme. Nici eu nu m-am așteptat la rezultatul ăsta. În mod normal pentru un cunoscător, partidul asta ar trebui sa faca un pas in spate, pentru ca poporul nu-l mai vrea” a mai spus Zegrean.

Pe de altă parte judecatorul Cristi Danileț  a comentat la Digi 24: ” cred ca e un semnal la fel de puternic ca si condamnarea lui  Adrian Năstase. E un semnal că justiția este independentă și  puternica. Au fost 2 ani crunți pentru justiție. Cu modificari uluitoare pentru justiție” a mai spus Cristi Danileț.

Share.

About Author

Lasă un comentariu