Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un proiect legislativ inițiat de deputatul PNL Robert Sighiartău elimina supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parțial dar și supracciza la carburant

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de lege depus ieri la Camera Deputaților de secretarul general al PNL Robert Sighiartau  în numele a 54 de deputați și senatori liberali vrea să modifice Codul Fiscal și să elimine câteva dintre găselnițele fiscale ale guvernului Dăncilă  care au ajuns să împovăreze atât persoane fizice cât și companii.

Abrogarea prevederilor referitoare la supraimpozitarea contractelor cu timp parțial de muncă la nivelul unui contract cu timp complet dar și supracciza la carburant, ambele introduse la sfârșitului anului trecut printr-o ordonanță dată în ultimele zile din 2018 sunt cele două modificări introduse de proiectul lui Sighiartău & co.

Măsuri prevăzute pentru 1 ianuarie 2020

Textul proiectului legislativ are doar trei puncte : primul articol abrogă articolul 146 aliniatele 5 (1) până la 5(5) din Codul Fiscal adică supraimpozitarea oricărui salar cu timp parțial de muncă, apoi articolul 168, aliniatul 5 din aceeași lege a Codului Fiscal și care stabilește modul în care se calculează contribuția la CAS care încarca excesiv costurile pe un contract cu timp parțial, dar modifică și anexa 5 din Codul Fiscal cu noi tarife mai mici la acciza pe carburant. Toate modificările ar trebui să intre în vigoare, conform inițiatorilor din 1 ianuarie 2020.

”Ne ținem din cuvânt: am început acțiunea pentru schimbarea în bine! Am depus, împreună cu colegi parlamentari PNL, propunerea legislativă care vizează eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial precum și eliminarea supraaccizei la carburanți. Ne vom lupta în comisii și în plen pentru reușita acestui proiect reparatoriu și benefic pentru locurile de muncă, nivelul de trai și economie. Îi chemăm alături de noi pe toți parlamentarii Opoziției, pe cei de la UDMR și din grupul minorităților naționale. Îi chemăm să voteze propunerea noastră legislativă chiar și pe cei din PSD și ALDE care realizează, în al treisprezecelea ceas, cât de mult rău au făcut aceste măsuri luate de guvernele PSD-ALDE inclusiv alegătorilor care i-au trimis în Parlament. Semnalul schimbării în bine a fost dat. Hai că se poate!” a anunțat deputatul Robert Sighiartău pe pagina sa de facebook.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu